ΤΡΟΧΑΙΑ iwriter 0 2021-10-19
Σε «τυφλό» σημείο το δυστύχημα – Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. έκανε δημόσια έκκληση για τις συνθήκες του θανάτου του Σωτήρη Λαφαζάνη Το πρωί της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ. με μία σύντομη και περιεκτική ανακοίνωση απηύθυνε δημόσια έκκληση για το δυστύχημα με θύμα τον Σωτήρη Λαφαζάνη, ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ «Αρχάγγελος», ζητώντας από οποιονδήποτε πολίτη γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει με τις Αρχές.
Δημόσια έκκληση για την προσέλευση μαρτύρων σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο ιδιοκτήτης του μπαρ «Αρχάγγελος», Σωτήρης Λαφαζάνης, από την αστυνομία
Πώς, όμως, η Αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη δημόσια έκκληση; Στελέχη της Τροχαίας με γνώση της υπόθεσης εξηγούν ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να εξαντληθούν όλα τα ενδεχόμενα, κυρίως σε σχέση με τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής άλλου οχήματος στο δυστύχημα. Και αυτό διότι το σημείο όπου έγινε το τραγικό περιστατικό είναι «τυφλό», δηλαδή δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Έτσι, οι Αρχές δεν έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που να απεικονίζει πως έγινε το δυστύχημα. Ο Σωτήρης Λαφαζάνης βρέθηκε βαριά τραυματισμένος δίπλα στη μηχανή του, στον περιφερειακό δρόμο του Φιλοπάππου, στο ύψος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως και κοντά στο χοροθέατρο της Δώρας Στράτου. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο έγινε η δημόσια έκκληση από την ΕΛ.ΑΣ., όπως εξηγούν πηγές από την Τροχαία, είναι ότι δεν βρέθηκαν επαρκείς μαρτυρίες από τον τόπο του συμβάντος. Το γεγονός ότι το δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου 2021 είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει κόσμος στο σημείο. «Εμείς έχουμε δεδομένα για το περιστατικό μόνο από όλα όσα αντικρίσαμε όταν φτάσαμε στο σημείο του δυστυχήματος. Εκεί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός και δίπλα η μηχανή μάρκας Piaggio. Το μόνο που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι η μοτοσικλέτα εξετράπη της πορεία της. Αντικείμενο έρευνας είναι γιατί εξετράπη της πορείας της. Προς αυτή την κατεύθυνση αναζητούμε στοιχεία και γι’ αυτό ζητάμε τη βοήθεια πολιτών που μπορεί να είδαν οτιδήποτε. Σε τέτοιου είδους έρευνες η προανακριτική Αρχή δεν παίρνει τίποτα ως δεδομένο. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για εμπλοκή άλλου οχήματος, ωστόσο, αυτό πρέπει να αποδειχτεί», εξηγεί αστυνομική πηγή. Ο Σωτήρης Λαφαζάνης ήταν ένας έμπειρος οδηγός μοτοσικλέτας, ενώ γνώριζε τη συγκεκριμένη διαδρομή καθώς την είχε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από στελέχη της Τροχαίας δύσκολη, λόγω της έλλειψης στοιχείων για τα αίτια της εκτροπής. Μάταια οι αστυνομικοί αναζήτησαν κάμερες που θα μπορούσαν να έχουν καταγράψει το συμβάν. Η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ: Πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 11.10.2021, επί της οδού Αρακύνθου, περιοχής Δήμου Αθηναίων (Φιλοπάππου) και στο ύψος του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκη δίκυκλη μοτοσικλέτα, μάρκας PIAGGIO , χρώματος πράσινου , το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, να επικοινωνήσει με την Υ.Τ. Αθηνών, στα τηλέφωνα 210-5284058, 210-5284209, 210-5284081 και 210-5284059.