Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στο Ελληνικό Σύμφωνα με το πρώτο ρεπορτάζ, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησε τυχαία τον γνωστό καλλιτέχνη στη Λ. Βουλιαγμένης στην περιοχή του Ελληνικού. Η αστυνομία, προέβη σε ένα εντελώς τυπικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε τις απαραίτητες βεβαιώσεις ή είχε στείλει το SMS για να μπορεί να κυκλοφορεί. Ο Νότης Σφακιανάκης έδειξε το sms, ενώ ισχυρίστηκε ότι πήγαινε στην ευρύτερη περιοχή για να παραλάβει την κόρη του. Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διέκρινε όμως ένα όπλο σε τσαντάκι που είχε μαζί του. Του ζήτησε την άδεια οπλοφορίας/οπλοκατοχής, ενώ στον έλεγχο που έκανε, διαπίστωσε πως μέσα στο επίμαχο τσαντάκι, έφερε παράνομα εκτός από το όπλο, ένα taser, ένα σακουλάκι με 2 γραμμάρια κοκαΐνης και 16 σφαίρες.
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ληγμένη η άδεια του την τελευταία 5ετία - Το όπλο το είχε παραδώσει στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας
  Όπως διαπιστώθηκε μετά την αυτόφωρη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο Νότης Σφακιανάκης που είχε παλαιότερα άδεια οπλοφορίας/οπλοκατοχής, είχε να ανανεώσει την άδεια (ανανεώνεται ανά 3ετία) από το 2015. Μάλιστα, όπως ορίζει ο Νόμος περί όπλων, το συγκεκριμένο είχε παραδοθεί στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του.
"Μαύρο" το όπλο που είχε επάνω του
  Το όπλο που βρήκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο τσαντάκι του Νότη Σφακιανάκη, ήταν παράνομο και αδήλωτο στην Αστυνομία. Δηλαδή, το όπλο όπως λέγεται στην πιάτσα, ήταν "μαύρο". Πέρα από το σοβαρό αδίκημα περί κατοχής ναρκωτικών, ο Νότης Σφακιανάκης κατά την απολογία του θα πρέπει να δικαιολογήσει την κατοχή του αδήλωτου όπλου, αλλά και από που την προμηθεύτηκε. Μετά την απολογία του το πρωί της Δευτέρας, ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να δικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ενώ αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ