Οι συμπλοκές ανάμεσα σε ΜΑΤ και σε κατοίκους του νησιού συνεχίζονται, με τους κατοίκους να προσπαθούν να εισβάλουν σε ξενοδοχείο που διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ Οι νεώτερες πληροφορίες απο το astraparis.gr, αναφέρουν ότι μετά τις 14:30 επικρατεί σχετική ηρεμία στον Καρφά, οι συγκεντρωθέντες απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο ERYTHA κι ένας μικρός αριθμός βρίσκεται σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα ή επεισόδια. Εξακολουθεί να ισχύει ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει τις βασικές οδικές αρτηρίες προς την περιοχή του Καρφά. Οι συγκεντρωμένοι μάλλον έχουν αρχίσει να φεύγουν και να κινούνται προς την περιοχή του Βροντάδου όπου – όπως έχει ανακοινώσει η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων Χίου θα γίνει συγκέντρωση στις 3 το απόγευμα και εν συνεχεία θα κινηθούν στην περιοχή του Αίπους, κοντά στο Φλώρι.

Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Καρφά Χίου, στο ξενοδοχείο ERYTHA, όπου διαμένουν μονάδες των ΜΑΤ, που βρίσκονται στη Χίο.

Μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία της Χίου, την πορεία στην αστυνομική διεύθυνση ακολούθησε πορεία στον Καρφά, όπου κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους μπήκαν στον χώρο του ξενοδοχείου και πέταξαν έξω είδη ρουχισμού των ανδρών των ΜΑΤ, που διαμένουν εκεί. Στην συνέχεια εμφανίσθηκε στο μπαλκόνι ένας άνδρας των ΜΑΤ με σορτσάκι, ο οποίος και πέταξε ένα χημικό στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτραχυνθεί και να γενικευθεί ο αναβρασμός και τα επεισόδια. Νωρίτερα ομάδα συγκεντρωμένων απομόνωσε λίγους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε συμπλοκή. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από το σημείο προς την περιοχή κινούνται μονάδες των ΜΑΤ. Δυνάμεις της αστυνομίας και ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τις οδικές προσβάσεις προς τον Καρφά από την Αγία Ερμιόνη και τον περιφερειακό.