ΕΛΛΑΔΑ iwriter 0 2019-12-09

Διερεύνηση των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.

Σύμφωνα με το CNN Greece και την αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του.

Την Κυριακή το βράδυ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε πως «δεν υπήρξε ακραία καταστολή» την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και πως «άνδρες των ΜΑΤ δεν εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας».

Τη δική του απάντησε έδωσε πριν από λίγο και ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία.

«Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει» υπογραμμίζει ο ίδιος, και συμπληρώνει: «Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

Πηγή