ΕΛΛΑΔΑ iwriter 0 2019-10-09

Τα έξοδα της αποθεραπείας για τη μικρή Αλεξία που είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα πρόκειται να αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ. 

«Το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση έχει πρώτα από όλα “ανθρώπινο πρόσωπο”, για όλα τα περιστατικά τα οποία έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει έναν επιστημονικό ρόλο. Κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες απαρτίζουν το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο και παίρνονται αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία στα πολλά περιστατικά τα οποία προκύπτουν, πάντα όμως με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Παίρνονται αποφάσεις με βάση, προφανώς πάντα, επιστημονικά στοιχεία και με γνώμονα την θεραπεία των ασθενών», δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της μικρής Αλεξίας, που τραυματίστηκε το Πάσχα, από αδέσποτη σφαίρα, σε χωριό της Θήβας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «δέχθηκα τον πατέρα και μίλησα μαζί του. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία αυτού του παιδιού, σε κέντρο αποκατάστασης στην χώρα μας. Νομίζω ότι πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα επαναλαμβάνω με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και με γνώμονα την αποκατάσταση και την θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού».

Συνάντηση πατέρα Αλεξίας με Βασίλη Κικίλια

Να σημειωθεί ότι στις 13 Σεπτεμβρίου με τον πατέρα της 8χρονης Αλεξίας, η οποία χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το περασμένο Πάσχα, συναντήθηκε στο υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε τότε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, θα στηρίξουν τη μάχη που δίνει η οικογένεια για την αποκατάσταση της υγείας της Αλεξίας.

Το κορίτσι χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές της Θήβας. Πέντε μήνες μετά, η 8χρονη παραμένει καθηλωμένη στο κρεβάτι, χωρίς να έχει ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον.

Πηγή