ΕΛΛΑΔΑ iwriter 0 2019-09-20

Στην φυλακή οδηγήθηκε σήμερα (20/9/2019), μετά την απολογία του στον ανακριτή Ρεθύμνου, ο 59χρονος που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος μεταφοράς πολεμικών όπλων.

Ο άνδρας ανέλαβε την ευθύνη για τα όπλα και τα πυρομαχικά, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν τα εμπορεύεται, παρά ότι έχει πάθος με τα όπλα.

Ειδικότερα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι του αρέσει η σκοποβολή την οποία ασκεί σε άτυπο σκοπευτήριο.

Εντούτοις, δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές που αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Αντίθετα, ο 54χρονος από τα Χανιά και οι δύο Ρεθυμνιώτες ηλικίας 31 και 42 ετών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την υπόθεση σε Θεσπρωτία και Κοζάνη έχουν ήδη μεταχθεί στο Ρέθυμνο και αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 23/6/2019.

Χρηματικές ποινές

Στον 54χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει ακόμα να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Τέλος του επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ.

Στους άλλους δύο κατηγορούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής τους μια φορά το μήνα.

Στον έναν εκ των δύο επιβλήθηκε, επιπρόσθετα, η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η σπείρα εξαρθρώθηκε προ ημερών από την ΕΛ.ΑΣ., με παράλληλες επιχειρήσεις σε Κρήτη, Θεσπρωτία και Κοζάνη.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Πηγή