Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  •  3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 41χρονου ημεδαπού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 19)μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 33,43 γραμμαρίων, έτοιμα για διοχέτευση σε στέκια ουσιεξαρτημένων ατόμων.
  •  3 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 29χρονος αλλοδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη και κράτησή του και απόφαση του Β’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών, τριών 3 μηνών και χρηματική ποινή, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
  •  4 άτομα για περιπτώσεις κλοπής.
  • 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν λαθραία πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
  •  2 υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για ηχορύπανση.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 8 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.