Στη φυλακή δυο από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση εναέριας διακίνησης μεταναστών

Το δρόμο για τη φυλακή «έδειξε» ανακριτής και εισαγγελέας στους δυο από τους έξι κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα εναέριας διακίνησης μεταναστών στο Μεσολόγγι.
Οι απολογίες των κατηγορουμένων ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή ήταν μαραθώνιες καθώς ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 43χρονος Ιρακινός και ο 57χρονος πιλότος που φέρονται ως εγκέφαλοι κυκλώματος.

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε ο 69χρονος πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και υπεύθυνος της αερολέσχης ενώ οι ίδιοι περιοριστικοί όροι καθώς και εγγύηση 10.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον 2ο πιλότο που είναι , επίσης κατηγορούμενος , στην υπόθεση. Ελεύθεροι , με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο Ιρακινός οδηγός καθώς και ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα ενώ ο πρώτος πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες με τον 57χρονο πιλότο και ανιψιό του πρώην δημάρχου να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως μετέφερε παράνομα μετανάστες καθώς του είχαν πει ότι ήταν Σύροι με νόμιμα χαρτιά.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner