Τρεις Πακιστανοί πουλούσαν πλαστά έγγραφα σε μετανάστες προς 300 ευρώ

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης οδηγούνται τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διακίνησης και της κατοχής πλαστών εγγράφων.

Στη σύλληψη των τριών ατόμων προχώρησαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στον εξωτερικό χώρο του κέντρου καταγραφής στη Μόρια στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στελέχη του λιμενικού εντόπισαν τρία δελτία αιτούντων πολιτικού ασύλου (ροζ κάρτες) στην κατοχή ενός άντρα από το Πακιστάν. Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση και στήθηκε το ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές. Λίγα λεπτά αργότερα σε σημείο κοντά στο Κέντρο Καταγραφής στη Μόρια συνελήφθησαν και οι δύο αγοραστές. Η τιμή για κάθε πλαστό έγγραφο ήταν 300 ευρώ και μετά την αγορά τους οι δύο μετανάστες θα εξασφάλιζαν την παραμονή τους στη χώρα. Σε διαφορετική περίπτωση η σύλληψή τους και η απέλαση τους θα ήταν ζήτημα ημερών. Στελέχη του τμήματος Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης αναζητούν πλέον το μέλη του κυκλώματος στην Αθήνα κυρίως μέσα από την αξιοποίηση στοιχείων από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.

Να σημειωθεί πως στον εξωτερικό χώρο του hotspot στη Μόρια, χωρίς να έχουν συλληφθεί αφού δεν παρουσιάζονται για να καταγραφούν, παραμένουν πάνω από 400 μετανάστες από το Πακιστάν.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner