Στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες των απατεώνων από το Καμερούν που εξαπάτησαν ηλικιωμένο με πλαστά χαρτονομίσματα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Καμερούν, οι οποίοι συνελήφθησαν την 12-2-2016 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για απάτη σε βάρος 66χρονου ημεδαπού και για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Επιπλέον, αναζητούνται δύο (2) αλλοδαποί συνεργοί τους.

Ειδικότερα, τον περασμένο Νοέμβριο οι δύο (2) αναζητούμενοι αλλοδαποί, προσέγγισαν τον 66χρονο και με την μέθοδο της «Νιγηριανής απάτης» τον εξαπάτησαν, αφαιρώντας του το ποσό των 170.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, το θύμα πείστηκε πως με τη χρήση ειδικών χημικών ουσιών μετατρέπονται μαύρα χαρτιά σε χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια, κατά τον μήνα Φεβρουάριο, οι δράστες επιχείρησαν εκ νέου να τον εξαπατήσουν και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) (επ) WANGA EDIXIGUE (ον) JEAN DENIS του JONAS και της SUZANNE, γεννηθέντα το 1975 στο Καμερούν

1 2

B) (επ) SIGAH (ον) ALBERT του PAUL και της MARIE, γεννηθέντα το 1968 στο Καμερούν

4 5
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι μηνών σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner