Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τις γυάλες με έμβρυα σε κάδο – Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οδηγείται ο 34χρονος

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση του εντοπισμού γυάλινων δοχεία με έμβρυα σε κάδο στους Αμπελόκηπους εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, διευκρινίζοντας πως χθες το απόγευμα συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 34χρονος άντρας, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου, υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου Αθηναίων βρήκαν δίπλα σε κοινό κάδο απορριμμάτων, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, δύο χάρτινα κιβώτια που περιείχαν 12 γυάλινα δοχεία, το καθένα από τα οποία είχε άγνωστο αριθμό εμβρύων διατηρημένα σε φορμόλη και ενημέρωσαν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές.

Από την έρευνα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω ιατρικά απόβλητα ανήκαν εν ζωή σε ιατρό-γυναικολόγο, ο οποίος είχε αποβιώσει. Κατά τη μεταφορά των αντικειμένων του, από το γραφείο του σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του στους Αμπελοκήπους, μεταφέρθηκαν και τα προαναφερόμενα ιατρικά απόβλητα.

Ο 34χρονος, γιος του θανόντος, κατά τη διάρκεια καθαρισμού του διαμερίσματος, απέρριψε τα ιατρικά απόβλητα, σε κοινό κάδο απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος καθώς και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε πρόσωπα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner