Σπείρα ανηλίκων (12, 14 & 16 ετών) έκανε κλοπές και ληστείες στις Αχαρνές

Τρεις ανήλικους Έλληνες ηλικίας 12,14 και 16 ετών συνέλαβαν οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών για ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Αχαρνών. Συνελήφθη επίσης η 35χρονη μητέρα ενός από τους τρεις ανήλικους, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα, είναι και δύο 16χρονοι.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας, της κλοπής κατά συναυτουργία και της απείθειας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες και κλοπές κυρίως σε βάρος οδηγών οχημάτων. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν στην περιοχή των Αχαρνών τα οχήματα και αιφνιδίαζαν τους οδηγούς, είτε κλείνοντας τον δρόμο είτε ανεβαίνοντας στο πίσω μέρος των εν κινήσει οχημάτων. Στη συνέχεια άνοιγαν τις πόρτες και αφαιρούσαν τα μεταφερόμενα εμπορεύματα.

Στις περιπτώσεις όπου η πράξη τους γινόταν αντιληπτή, ασκούσαν σωματική βία και αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στη συνέχεια διέφευγαν σε παρακείμενους καταυλισμούς.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις περιπτώσεις ληστειών και τρεις περιπτώσεις  κλοπών στην περιοχή των Αχαρνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner