Γ.Α.Δ.Θ.: 48 συλλήψεις μέσα σε ένα τριήμερο

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν (48) άτομα και βεβαιώθηκαν (16) πταισματικές παραβάσεις, για διάφορα αδικήματα.

Κατά το τελευταίο τριήμερο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αλλοδαπών, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

  • (4) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα. Μεταξύ αυτών και 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών και χρηματική ποινή, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • (1) άτομο για απόπειρα κλοπής. Πρόκειται για 20χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν και τρεις (3) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης εννέα (9) ετών και εννέα (9) μηνών για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
  • (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα

Ειδικότερα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 20χρονος αλλοδαπός, όταν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στο κέντρο της πόλης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.670 πακέτα τσιγάρα και 138 πακέτα καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ.

  • (5) άτομα για κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών
  • (36) αλλοδαποί, διότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
  • (1) άτομο για παράβαση Νόμου περί παιγνίων. Πρόκειται για 28χρονο ημεδαπό, υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ανάληψης, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (26-12-2015), μετά από έλεγχο αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, καθώς εντός του καταστήματος είχε εγκατασταθεί λαχειοφόρος αγορά, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη σχετική άδεια.

Επιπλέον, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό ατόμων που εκδίδονται παράνομα, βεβαιώθηκαν συνολικά (16) πταισματικές παραβάσεις, κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner