61χρονος είχε κάνει απάτη 1 εκατ. ευρώ στην Τσεχία το 1992! Συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη 23 χρόνια μετά

Οι επισταμένες έρευνες και η οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου.

Πρόκειται για 61χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Τσέχικες Αρχές.

Για τον προαναφερόμενο υπάρχει σχετική ένδειξη καταχώρησης στο σύστημα πληροφοριών SHENGEN , με σκοπό τη σύλληψη ενόψει παράδοσης ή έκδοσής του στις Αρχές της Τσεχίας, για το αδίκημα της απάτης, συμπεριλαμβανομένου ότι επηρεάζει τα οικονομικά συμφέροντα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με την έννοια της Σύμβασης της 26 Ιουλίου 1995 (για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων).

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 1992 – Ιουλίου 1992, ενεργώντας σε διάφορα μέρη της Τσεχίας, ως εκπρόσωπος εταιρείας με έδρα την εν λόγω χώρα, μαζί με έτερο άτομο, έλαβαν διάφορα αγαθά, χωρίς να πληρώσουν τα σχετικά τιμολόγια για τα σχετικά παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, με την προκληθείσα ζημία να ανέρχεται σε 26.226.664 Κορώνες Τσεχίας ( CZK ) ή 937.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner