Απειλές κατά διευθυντή Γυμνασίου στο Βόλο γιατί δέχθηκε προσφυγόπουλα

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, επανέλαβε σε δηλώσεις του, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμιά απειλή εις βάρος εκπαιδευτικού, οι οποίοι, όπως επισημαίνει, επιτελούν σημαντικό έργο, εφαρμόζοντας σωστά την ισχύουσα νομοθεσία και τις εντολές των προϊσταμένων τους.

Ήδη διανύουμε την τρίτη εβδομάδα φοίτησης προσφυγόπουλων σε έξι σχολεία του νομού, ενώ χθς το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ίδρυση σε άλλα 5 εκπαιδευτήρια ισάριθμων τάξεων υποδοχής, όπου τα παιδιά θα διδάσκονται την Ελληνική Γλώσσα και κατόπιν θα ενταχθούν στο υπόλοιπο ωρολόγιο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα από τα σχολεία όπου φοιτούν τα προσφυγόπουλα, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές έχουν “αγκαλιάσει” τα παιδιά και τα βοηθάνε με οποιοδήποτε τρόπο.

Μάλιστα στο 2ο ΕΠΑΛ και στο 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας μέλη της θεατρικής ομάδας των σχολείων, ενέταξαν στους “κόλπους” τους με δική τους πρωτοβουλία και παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, οι καθηγητές είναι ικανοποιημένοι με την πρόοδο τους και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μαθητές – πρόσφυγες μετά το τέλος του ωραρίου, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην καθηγήτρια τους για τις γνώσεις που αποκόμισαν.

Ενώ σχολιάζοντας τις απειλές ο κ. Σαβελίδης, τόνισε ότι «υπήρξαν έντονες αντιδράσεις γονέων από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιωλκού. Τους ενημερώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου, εξηγώντας ότι οι κίνδυνοι βρίσκονται εκτός του σχολείου και όχι εντός και ότι όλα τα παιδιά για μας είναι μαθητές του ελληνικού σχολείου. Οι περισσότεροι γονείς ενστερνίστηκαν τις απόψεις μας και άρχισαν τα μαθήματα. Κάποιοι όμως συνεχίζουν να αντιδρούν, χωρίς δικαιολογία προβάλλοντας επιχειρήματα του τύπου, αυτά τα παιδιά χειρίζονται χειροβομβίδες και όπλα… Κι εγώ απορώ πως αύριο θα πάνε στο σχολείο να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους και θα αντικρίσουν αυτά τα παιδιά».

ΠΗΓΗ

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner