Σοκάρουν οι περιγραφές των θυμάτων του παιδόφιλου φλαουτίστα

Τα όσα ανατριχιαστικά βίωσαν τα ανήλικα κορίτσια τους στα χέρια του 62χρονου καθηγητή μουσικής και διακεκριμένου φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Παναγιώτη Δράκου, περιέγραψαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οι γονείς των δυο μαθητριών του κατηγορούμενου που συνελήφθη πριν από περίπου έναν χρόνο για ασελγείς πράξεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τα Χριστούγεννα του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017 ο διακεκριμένος φλαουτίστας χρησιμοποιώντας φιλοφρονήσεις στα δυο ανυποψίαστα κορίτσια (ηλικίας 9 και 10 ετών) προχωρούσε εν συνεχεία σε θωπείες στο στήθος, τα οπίσθια και τα γεννητικά όργανά τους, ενώ τοποθετούσε τα χέρια τους στο μόριο του και τις παρακινούσε να το χαϊδέψουν. Μάλιστα όλα αυτά συνέβαιναν εν ώρα μαθήματος, όταν τα ανήλικα κορίτσια βρίσκονταν κατά μόνας μαζί του στα δωμάτια των ωδείων. Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη όταν η 10χρονη αποκάλυψε στους γονείς της τι ακριβώς συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του ωδείου, με αποτέλεσμα να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος, που έχει και ο ίδιος δυο κόρες, βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων (οπλοφορία-οπλοκατοχή).

Πατέρας 10χρονης: «Μας είπε ότι έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της και τη θώπευε με πρόσχημα να της βάλει μέσα τη φανέλα….»

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο πατέρας της 10χρονης εξιστόρησε στο δικαστήριο τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η κόρη του, η οποία από το Σεπτέμβριο του 2014 είχε δάσκαλο τον Παναγιώτη Δράκο. «Πριν τα Χριστούγεννα του 2016 παραπονέθηκε ότι αισθάνεται άσχημα κατά το μάθημα γιατί την αγγίζει σε διαφορά σημεία, στους μηρούς και στη μέση επικαλούμενος ότι της διορθώνει τη στάση του σώματος. Θεωρήσαμε επειδή ήταν άτομο υπεράνω υποψίας και τον εμπιστευόμασταν απόλυτα ότι οι κινήσεις αυτές είχαν να κάνουν με τη στάση του σώματος. Δεν περνούσε από το μυαλό μας κάτι άλλο. Ήταν η τρίτη χρόνια που έκανε μάθημα στην κόρη μου, δεν είχε ποτέ προκληθεί κάποιο περιστατικό. Μεσολάβησαν οι διακοπές και της είπα ότι θα πάω στον δάσκαλο να του μιλήσω και να του εξηγήσω ότι το παιδί αισθάνεται δυσφορία. Στο επόμενο μάθημα 9/1 πήγα για να του μιλήσω αλλά μου είπε η Αναστασία ότι δεν συνέβη κάτι και ότι δεν υπήρχε λόγος να του μιλήσω. Στο επόμενο μάθημα επικαλέστηκε αδιαθεσία και το τρίτο 23/1 ήταν το μάθημα στο οποίο γύρισε πίσω πολύ αναστατωμένη και μας είπε τρεμάμενη πολλά περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Το παιδί ένιωσε ότι έκανε πράγματα ανάρμοστα. Μας είπε ότι έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της και τη θώπευε με πρόσχημα να της βάλει μέσα τη φανέλα. Έβαλε το χέρι του στους μηρούς και το δάχτυλο του στα γενετικά της όργανα. Έβαλε το χέρι της στα όργανα του και τη ρώτησε αν της αρέσει. Την έβαλε να καθίσει με τα πόδια ανοιχτά και την τράβηξε φωτογραφίες. Της είπε ότι αν την ενοχλεί κάτι να το συζητήσει με εκείνον και να μην μας πει τίποτα. Υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι προσπαθήσαμε να δούμε τι θα κάνουμε. Διέκοψα το ωδείο απευθύνθηκα σε γραμμή υποστήριξης και 30/1 έκανα καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη. Εκείνοι με κατεύθυναν ότι πρέπει να ενημερώσω το ωδείο, να κινηθούμε νομικά και υποστηρίξουμε ψυχολογικά το παιδί. Πήγαμε στο “Παίδων” για τη συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού. Μήνυση υποβάλαμε τον Ιούλιο του 2017 . Ήθελε το παιδί να μην συμβεί σε αλλά παιδιά, στην αρχή ένιωθε ενοχές και μετά όταν κατάλαβε ότι δεν έφταιγε ήθελε έστω μια ηθική δικαίωση. Στην αρχή η μικρή είχε πολλούς εφιάλτες κι έχει ακόμα ένα άγχος μην την αφήσουμε μόνη της με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας. Μου έχει πει ότι φοβάται μην τυχόν ελευθερωθεί ο κατηγορούμενος και στραφεί εναντίον της».

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της σοκαριστικής υπόθεσης

Μητέρα 9χρονης: «Της έλεγε ότι την αγαπάει, τη θώπευε στο στήθος, στα οπίσθια και στα γεννητικά όργανα…»  

Ακολούθως η μητέρα 9χρονης κατέθεσε πως η κόρη της έκανε μαθήματα από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

«Εγώ δεν αντιλήφθηκα το πρόβλημα, με κάλεσαν για κατάθεση τον Ιούλιο από την αστυνομία. Τότε μάθαμε τι είχε συμβεί γιατί κατέθεσε και το παιδί στην αστυνομία. Από το Πάσχα και μετά δεν ήθελε να πηγαίνει στα μαθήματα. Έλεγε ότι βαρέθηκε και κουράστηκε. Εκ των υστέρων, μετά την κατάθεση στην αστυνομία, μου είπε ότι την θώπευε, ότι της έλεγε ότι την αγαπάει,  τη θώπευε στο στήθος στα οπίσθια και στα γεννητικά όργανα και μέσα και έξω από τα ρούχα. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνεται μια φρικτή πράξη από έναν ενήλικα σε ένα παιδί σε ένα ωδείο γεμάτο κόσμο. Έκτοτε δεν θέλει να κοιμάται μόνη της, με το αντίθετο φύλο στις κοινωνικές μας συναναστροφές δεν θέλει καθόλου να μιλήσει με μεγαλύτερους άνδρες. Φοβόταν και ντρεπόταν για αυτό δεν μου μίλησε εξαρχής το παιδί. Είχε δασκαλευτεί να μην μιλήσει αφενός και αφετέρου ντρεπόταν, αυτό μας είπε και ο ψυχολόγος. Δεν μας περιέγραψε με λεπτομέρειες, έχει απομονωθεί δεν μας τα είπε αυτά που είπε στην αστυνομία και η ψυχολόγος μας είπε να μην την πιέζουμε.

Ήθελε να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης για να δρα ανενόχλητος».

Από την πλευρά του ο πατέρας της 9χρονης τόνισε πως αυτό που είχαν εντοπίσει από τον Απρίλιο ήταν μια άρνηση για το μάθημα, ενώ ήταν εξαιρετικά επιμελής, μόνο αυτό το μάθημα προσπαθούσε να το αποφύγει. «Μας προβλημάτισε τη συζητήσαμε όσο μπορούσαμε να συζητήσουμε γιατί είχε αρχίσει και γινόταν πιο μαζεμένη, είχε αρχίσει να μαγκώνεται. Τελείωσαν τα μαθήματα πήγαμε τις οικογενειακές διακοπές μας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το διαισθανθούμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο στο παιδί μας. Πλέον δεν σβήνει το φως ποτέ, κατά τη διάρκεια της νύχτας πετιέται και δεν θέλει να κοιμάται ποτέ μόνη».

Στον αντίποδα, οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου τον περιέγραψαν ως έναν άνθρωπο πράο, ευγενικό και φιλάνθρωπο, ενώ αναφέρθηκαν εκτενώς στην σπουδαία καλλιτεχνική πορεία του.

«Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, υπήρξα μαθήτρια του, τον επισκέπτομαι πολύ συχνά στη φυλακή. Είναι ο καλύτερος μουσικός του πλανήτη μας. Από μια οικογένεια που εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα νωρίς, εργάστηκε σκληρά για να πάρει το πρώτο του φλάουτο. Όταν μάθαμε για τη σύλληψη και την πράξη πάθαμε όλοι σοκ. Δεν έχει βία μέσα του. Πίστευε ότι δεν έκανε κάτι κακό ένιωθε ότι έδινε στοργή. Είναι πραγματικά συντετριμμένος, δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτεται τα παιδιά του. Είχε επί 60 χρόνια έναν βίο ηθικό, θα ήθελε αν μπορούσε να σβήσει το εξάμηνο αυτό από τη ζωή του, θέλει να τιμωρηθεί. Έχει προσφέρει παρά πολλά στο κοινωνικό σύνολο», υποστήριξε μια φίλη και πρώην μαθήτρια του. 

Πρόεδρος: Έχει προσφέρει πολλά, μην το λέτε αυτό κι εγώ μπορεί να έχω προφέρει πολλά και πριν έρθω εδώ να πέταξα τη γυναίκα μου από το παράθυρο!

«Τον γνωρίζω 33 χρόνια. Ζούσε σε έναν παράλληλο κόσμο και η σύλληψη του αποτέλεσε για εκείνον ανακούφιση. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καλά. Έχουμε μεγαλώσει μαζί τα παιδιά μας έχω βαφτίσει το ένα του παιδί. Ο βίος του είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που βγήκε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η ελληνική κοινωνία τον βίωσε ως έναν από τους επιφανέστερους στον κλάδο του κι έναν αξιόλογο άνθρωπο», είπε ο κουμπάρος  του.

Καταθέτοντας ο ψυχίατρος που εξέτασε τον κατηγορούμενο υπογράμμισε πως «τα τελευταία 3-4 χρόνια φαίνεται να αλλάζει η συμπεριφορά του, γίνεται πιο κλειστός πιο απόμακρος. Φαίνεται από τις εξετάσεις που έκανε μέσα στη φυλακή ότι υπερείχε η δυσθυμία. Από μια αξονική φάνηκε βλάβη, έγινε μαγνητική φάνηκαν κάποια μικροέμφρακτα στο μετωπιαίο λοβό που έχουν γίνει πιο παλιά. Ενώ ήταν ένας άνθρωπος πράος άλλαξε. Αυτά τα μικροέμφρακτα δίνουν έναν συγκεκριμένο σύνδρομο του μετωπιαίου λοβού, αυτό επιδρά στην κρίση και την συμπεριφορά».

Πρόεδρος:  Μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο να μην ελέγχει τον εαυτό του;

Μάρτυρας:  Μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά.

Εισαγγελέας: Είχε συναίσθηση των πράξεων που έκανε;

Μάρτυρας:  Δεν έμπαινε στη διαδικασία της συναίσθησης.

Έχει πλήρη μεταμέλεια για τις πράξεις του.

Αν έπαιρνε αγωγή δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο εκτιμώ.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τον παιδόφιλο μουσικό που «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια στο ωδείο

Παιδεραστής – Ωδείο: Κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία του για να δουν αν υπάρχουν κι άλλα θύματαΠΗΓΗ

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner