Τα τρία πρόσωπα που προτείνει η Βουλή για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ

Της Ελένης Τσιάβο

Έληξε πριν από λίγη ώρα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όσον αφορά τα ονόματα που προτείνονται για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από τους έξι υποψηφίους αντιπροέδρους του ΣτΕ, οι βουλευτές που μετέχουν στο κοινοβουλευτικό όργανο επέλεξαν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τον Αθανάσιο Ράντο και τηΣπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Who is who

Η κυρία Σακελλαροπούλου, που είναι και η πρώτη επιλογή των βουλευτών, έχει διατελέσει επί χρόνια πρόεδρος της Ενώσεως των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Οκτώβριο του 2016 παραιτήθηκε από την Ένωση Δικαστών του ΣτΕ, επικρίνοντας τον τότε πρόεδρο κ. Σακελλαρίου για τη θέση που είχε πάρει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τον πρώτο νόμο σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Το δεύτερο όνομα, ο κ. Ράντος, είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρώτο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και ήταν εκείνος που είχε επηρεάσει κι άλλους συναδέλφους του στο να κριθεί ο πρώτος νόμος Παππά αντισυνταγματικός. Τον κ. Ράντο σε παλαιότερη Διάσκεψη των Προέδρων, όταν το όνομά του είχε προταθεί ξανά για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, είχαν στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι.

Η τρίτη επιλογή είναι η Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να στηρίζει η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου και, κατά ορισμένους, είναι η επιλογή που στηρίζουν πολλά μέλη της κυβέρνησης.

Η τελική απόφαση θα παρθεί από το υπουργικό συμβούλιο έπειτα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, όταν ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέψει από το ταξίδι του στην Αμερική.

 

ΠΗΓΗ

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner