Μετά το σάλο η Δικαιοσύνη κάνει πίσω για το Μάτι

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν χθες, πηγές της Εισαγγελίας διευκρινίζουν ότι η παραγγελία για έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δόθηκε για να είναι πιο ολοκληρωμένη η έρευνα και όχι για να σταματήσει η πορεία της.

Όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, η παραγγελία δόθηκε ώστε να έρθει σε γνώση του προϊσταμένου Ηλία Ζαγοραίου και όχι για να ανακόψει την κλήση των υπόπτων. «Είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο, που είναι οι εξηγήσεις των υπόπτων», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου με παραγγελία της είχε ζητήσει να ενταχθεί στην ογκώδη δικογραφία και το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά την εντολή που έδωσε προ καιρού η γενική διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαίρη Παπασπύρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και πειθαρχικές ευθύνες.

Μόνο που η έρευνα αυτή θα καθυστερήσει, άρα και η κλήση των υπόπτων θα καθυστερήσει, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι στην ίδια έρευνα για τις πλημμύρες στη Μάνδρα το πόρισμα των ελεγκτών χρειάστηκε περίπου 8 μήνες για να παραδοθεί στα χέρια των εισαγγελέων.

Η απόφαση της Ξένης Δημητρίου να παγώσει τις διαδικασίες για την έρευνα τυχόν ποινικών ευθυνών στο Μάτι είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

ΠΗΓΗ

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner