Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Στον ανακριτή ο κοσμηματοπώλης

To κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για βαρύτατες κατηγορίες περνά σήμερα ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στη Γλάδστωνος, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.

Η προσοχή των αρχών στρέφεται πλέον στις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Ο τελευταίος έχασε τη ζωή του στην Ομόνοια, μετά την επίθεση που δέχθηκε έξω από κοσμηματοπωλείο το οποίο φέρεται ότι αποπειράθηκε να ληστέψει.

Η δημοσιοποίηση των πρώτων συμπερασμάτων της ιατροδικαστικής έκθεσης αποκάλυψε ότι οι ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία του θανάτου του 33χρονου. Την ίδια στιγμή ωστόσο δεν εντόπισαν κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Έτσι πλέον όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να φωτιστεί η αιτία του θανάτου, τα οποία θα είναι έτοιμα σε περίπου 30 ημέρες.

Εν τω μεταξύ, στην ταυτοποίηση, προσαγωγή και εν τέλει σύλληψη του δεύτερου άνδρα που ξυλοκόπησε τον Ζακ Κωστόπουλο προχώρησαν οι αρχές. Πρόκειται για έναν 55χρονο ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου στην περιοχή. Ο 55χρονος αναγνωρίστηκε από το βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά με κλωτσιές τον 33χρονο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, καθώς και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών. Ο 55χρονος ομολόγησε την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι το έκανε γα να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν από έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί. «Τον χτύπησα για να προστατεύσω τον εαυτό μου, την περιουσία την δική μου και του κοσμηματοπώλη», φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες. Σε βάρος του 55χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ποινική δίωξη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

 

 

ΠΗΓΗ

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner