Έρευνα από την Τράπεζα της Ελλάδος για τις μεθοδεύσεις Λαυρεντιάδη στην ELFE

Στη διερεύνηση της υπόθεσης της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα, της εταιρείας συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που έχει «φεσώσει» τη ΔΕΠΑ με περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ και έχει μεγάλες οφειλές προς τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία προχωράει και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύμπραξη με την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει τις ροές του χρήματος μέσω παρένθετων και συνδεδεμένων εταιρειών με την εταιρεία λιπασμάτων ELFE, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Προ διμήνου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη βάση της μήνυσης που είχε καταθέσει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου σε βάρος του επιχειρηματία και άλλων 11 προσώπων για την υπόθεση της ELFE. Η ποινική δίωξη αφορά στα αδικήματα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και το έγκλημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μήνυση της ΔΕΠΑ είχε κατατεθεί στο γραφείο της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στα τέλη Δεκεμβρίου 2017 και πως η ποινική δίωξη άργησε να ασκηθεί.  Στην πολυσέλιδη μήνυση που είχαν καταθέσει στην κ. Τουλουπάκη ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Βελισσάριος Δότσης, κατηγορούσαν τον Λαυρεντιάδη, ιδιοκτήτη της ELFE, για «απάτη μαμούθ» και συνειδητή προσπάθεια να επαυξήσει με διάφορες μεθοδεύσεις τη περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner