Τι απαντά ο Γ. Παπαντωνίου για τις δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή

Ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά στις δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή εξέδωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, που κάνει λόγο για «προσπάθειες ενοχοποίησής» του μέσω «κατασκευασμένων εκτιμήσεων».

Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι οι «διώκτες» του τού έχουν ρίξει «τόνους λάσπης» ενώ αναφέρει ότι η κεντρική κατηγορία που του απευθύνεται είναι ότι προώθησε ένα πρόγραμμα «τη σύμβαση Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής έξι φρεγατών τύπου “S”, που δεν ήταν συμφέρον για το ελληνικό Δημόσιο». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Παπαντωνίου:

«Υπήρξα ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομίας, και σύνδεσα το όνομά μου με αυτό που πολλοί θεωρούν ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Μεταπολίτευσης, την ένταξη στην ΟΝΕ, στο ευρώ, που μας κράτησε όρθιους, παρά τα λάθη των εταίρων μας, στην τελευταία καταστροφική κρίση. Ήταν, λοιπόν, σε κάποιο βαθμό αναμενόμενο να πληρώσω ένα τίμημα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που, ιδιαίτερα σήμερα, η επιτυχία τιμωρείται.

 

Οι διώκτες μου έχουν ρίξει τόνους λάσπης. Τώρα, όμως, άρχισαν τα αποκαλυπτήρια. Ξέχασαν τις δήθεν αμαρτωλές συμβάσεις – εκτός από την περίπτωση ενός Γάλλου, που είχε συκοφαντήσει τον Κ. Σημίτη και εμένα. Τον έχω ήδη καταδικάσει στα γαλλικά δικαστήρια και στη συνέχεια εξέτισε ποινή φυλάκισης στις γαλλικές φυλακές.

 

Η κεντρική κατηγορία που μου απευθύνεται είναι ότι δήθεν προώθησα, με πρόθεση, ένα πρόγραμμα, τη σύμβαση Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής έξη φρεγατών τύπου «S», που δεν ήταν συμφέρον για το ελληνικό Δημόσιο. Στηρίζουν αυτήν την κατηγορία στην εκτίμηση ότι υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής των έξι φρεγατών που περιόριζαν την απόδοση του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner