ΤΩΡΑ: Επιστρέφει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος – Όλο το χρονικό της αποφυλάκισης λόγω… αναπηρίας

Στη φυλακή επιστρέφει ο Αριστείδης Φλώρος καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι διαδικασίες.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών όπου παρέμεινε για περίπου μιάμιση ώρα προκειμένου να παραλάβει το φυλακιστήριο του που εκδόθηκε μετά βουλεύματος με το οποίο το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διέταξε την φυλάκιση του.

Την ίδια ώρα είναι ανοικτή η έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τις συνθήκες της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, για λόγους υγείας.

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται οι ιατρικές βεβαιώσεις αλλά και ο ρόλος που ενδεχομένως έπαιξαν συγκεκριμένα πρόσωπα στην υπόθεση.

Διευθυντής Κλινικής του Ευαγγελισμού για υπόθεση Φλώρου: Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από την πλαστογραφία, το ομολόγησε

“Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση” δήλωσε στην εφημερίδα “ΝΕΑ” ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας – Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και διευθυντής στην Α Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, Σπύρος Ζακυνθινός.

Ο καθηγητής, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει την σπιρομέτρηση, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή δείχνοντας τον βασικό “ύποπτο” που πλαστογράφησε τις γνωματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλίχθηκε την περασμένη Πέμπτη.

“Πήγαμε στο εργαστήριο Ύπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος, όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στον φάκελο που παραδόθηκε στα ΚΕΠΑ”.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο καθηγητής, ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε όντως υποβληθεί σε σχετική εξέταση κατά το παρελθόν, τα αποτελέσματά της ήταν ότι ο ασθενής εμφάνιζε 27 υπόπνοιες σε διάστημα μίας ώρας.

Και παρότι σύμφωνα με τον ειδικό η εικόνα της εξέτασης δείχνει μια προβληματική κατάσταση δεδομένου ότι το φυσιολογικό είναι έως και 10 άπνοιες – υπόπνοιες την ώρα, ο ενορχηστρωτής της υπόθεσης κατέφυγε στην πλαστογράφηση άλλης εξέτασης, που ανήκει σε άλλον άνθρωπο.

“Ο άλλος ασθενής παρουσίαζε σαφώς πιο βαριά εικόνα με 62 υπόπνοιες την ώρα. Σε ότι δε αφορά τη σπιρομέτρηση, το έγγραφο είναι γεγονός ότι φέρει το λογότυπο της κλινικής και την υπογραφή μου, πρόκειται όμως για κολάζ. Εμείς δεν εκδίδουμε αυτό το χαρτί” τονίζει ο κ. Ζακυνθινός.

“Γνωρίζουμε όλοι ποιος το έκανε. Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ’ ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης της κλινικής μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό” αναφέρει ο καθηγητής.

“Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε φέρει τον Φλώρο για εξέταση στο νοσοκομείο. Η γνωμάτευση φέρει την δική του υπογραφή, ενώ υπάρχει και σχετικό βίντεο που αποδεικνύει ότι αυτός τον συνόδευε στη μελέτη ύπνου” συμπληρώνει.

Συνεχείς αποκαλύψεις για την υπόθεση Φλώρου – Σε άλλο άτομο φέρεται να ανήκει η εξέταση
Σε άλλο άτομο, με σοβαρό πνευμονολογικό πρόβλημα φέρεται να ανήκει η εξέταση με την οποία ο Αριστείδης Φλώρος έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70%, βάσει του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ενώ και δεύτερος γιατρός της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού αρνείται ότι έχει εξετάσει και υπογράψει πιστοποιητικό πάθησης για τον επιχειρηματία.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σχετικό έγγραφο – αντίγραφο αυτού που παρουσιάστηκε στο ΚΕΠΑ – στο αρχείο του Νοσοκομείου.

Ο επιχειρηματίας κρατείται στην ΓΑΔΑ και την Δευτέρα θα οδηγηθεί στο Εφετείο για διαδικαστικά ζητήματα, πριν μεταφερθεί ξανά στις Φυλακές Χαλκίδας, όπως αποφασίστηκε το Σάββατο, μετά τον ορυμαγδό αποκαλύψεων.

Μετά τον σάλο για την αποφυλάκιση του και την έφεση στο βούλευμα που την ενέκρινε, η έρευνα για τις συνθήκες πιστοποίησης της αναπηρίας του ανατέθηκε, με εντολή από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η υπόθεση θα απασχολήσει την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λίγες ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας το οποίο «οδηγεί» πίσω στην φυλακή του κ. Φλώρο με σκεπτικό που χαρακτηρίζει το πιστοποιητικό αναπηρίας του επιχειρηματία «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας που συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής, αποδέχθηκε την πρόταση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας για ανατροπή του βουλεύματος που δέχθηκε την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, χαρακτηρίζοντας το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner