Έλουσε με καυτό καφέ γιαγιά και το δίχρονο εγγόνι της

Στις αίθουσες του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου έφτασε χθες μια υπόθεση που έγινε τον Απρίλιο του 2015 στην Ξυλοκέρα και έστειλε στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένα δίχρονο αγοράκι και τη γιαγιά του.

Η υπόθεση αφορούσε την επίθεση και την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε μια γυναίκα από την Βουλγαρία και το εγγονάκι της. Η γυναίκα είχε πάει στο σπίτι του εργοδότη του γιου της, για να ζητήσει, για πολλοστή φορά, τα μεροκάματα που του χρωστούσαν δύο χρόνια , ενώ ο ίδιος είχε επιστρέψει στην πατρίδα του για να εργαστεί.

Τότε, όπως είχε καταγγείλει η γυναίκα, ο πατέρας του εργοδότη του γιου της, αντί για τα οφειλόμενα, βγήκε φωνάζοντας από την κουζίνα κρατώντας ένα φλιτζάνι με καυτό καφέ και την περιέλουσε. Μάλιστα προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στο εγγονάκι της που κρατούσε στην αγκαλιά της, ενώ της φέρθηκε με πολύ άσχημο τρόπο και προσπάθησε να την χτυπήσει απωθώντας την βίαια, με πολλά ρατσιστικά υπονοούμενα. Το μωρό χρειάστηκε να νοσηλευτεί για καιρό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Χθες εκδικάστηκε η υπόθεση, το δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και τον καταδίκασε για επικίνδυνη σωματική βλάβη στην γιαγιά και το παιδί, σε 34 μήνες φυλάκιση με δικαίωμα έφεσης και μέχρι το εφετείο η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο συνήγορος της οικογένειας των γονέων και θυμάτων της υπόθεσης εξέφρασε μετά το αποτέλεσμα της δίκης την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι υπήρξε δικαίωση σε μια υπόθεση που είχε ρατσιστικό υπόβαθρο και με τον τρόπο αυτό και η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Πηγή: ilialive.gr

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner