Ο “Rando”, ο “Γίγαντας”, ο “Σπα”, ο “Χοντρός”, ο “Πέρπε”, ο “Κούλης”, ο “Τζώρτζ” και η πιτσιρίκα – Αυτοί είναι οι έμποροι ναρκωτικών (φωτογραφίες)

Ως μέσο πηγής εισοδημάτων είχαν τη πώληση ναρκωτικών. Τέσσερις Αλβανοί και τρεις Έλληνες. Όλοι δήλωναν άνεργοι, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που έπαιζαν υπέρογκα ποσά στο καζίνο Πάρνηθας και του Λουτρακίου.

Κινούνταν με σκουτεράκια σε Κολωνό, Περιστέρι και Ακαδημία Πλάτωνος. Προμήθευαν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών συνήθως μέσω εξαρτημένων, στους οποίους εξασφάλιζαν τη δόση τους.

Η 22χρονη Τριανταφυλλιά Γεωργιάδη διατηρούσε σχέση και συζούσε με τον 24χρονο “αποθηκάριο” Αλβανό Devis Nicolli, ενώ είχε κάνει καβάντζα την οικία που είχε μισθώσει η ίδια στην περιοχή του Κολωνού και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 63 κιλά ναρκωτικών ουσιών.

Ο 27χρονος Αλβανός Αρχηγός “Rando” και οι σκληρές εντολές

Ο 27χρονος “Rando” Hodollari  ήταν ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα της εγκληματικής οργάνωσης, με δομημένη και διαρκή δράση προμήθειας, αποθήκευσης, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Είχε κατορθώσει, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να έχουν πλήρη πειθαρχία, ενώ υπήρχαν αυστηρά καθορισμένοι τρόποι επικοινωνίας και ομιλίας, πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα τον επαγγελματισμό με τον οποίο είχε στήσει την “μπίζνα” του εμπορίου ναρκωτικών.

Οι δυο από τους επτά συλληφθέντες έπαιζαν τον ρόλο των αποθηκάριων των ναρκωτικών ουσιών, οι τρεις ήταν διακινητές ενώ ο Αρβανίτης ή αλλιώς “Τζώρτζ” ήταν ο επόπτης της δράσης των υπολοίπων και δεξί χέρι του “Rando”.

Το λάλι, το σφικτό, το φαμού και το μπαρδιλί

Η συμμορία των επτά, είχε καθορίσει τις ονομασίες των διαφόρων ειδών και συσκευασιών των ναρκωτικών ουσιών που διακινούσαν, ονομασίες που χρησιμοποιούσαν και οι πελάτες κατά τις τηλεφωνικές τους παραγγελίες. Ενδεικτικά:

-Αλβανικό, αλβανό, σφικτό, καλό φετινό κρασί, καλό, φαμού (αναγραμματισμός της λέξης “μούφα”, δηλαδή κατώτερης ποιότητας ναρκωτική ουσία), λοκά (αναγραμματισμός της λέξης “καλό”), όταν ήθελαν να αναφερθούν στην ποιότητα της ναρκωτικής ουσίας ή της συσκευασίας.

-Μπουκ, μπουφούκ, τούβλο, πενήντα μέτρα, κισόμ, σομί (αναγραμματισμός της λέξης “μισό”), τζι (αναφέρεται στο γράμμα “g” που σημαίνει γραμμάριο), μέτρα (χρησιμοποιείται αντί για γραμμάριο), όταν ήθελαν να αναφερθούν στην ποσότητα των ναρκωτικών.

-Φλαουρ, καφέδες, σταφύλια, λάχανο, φωτό, φωτογραφία, μήνυμα, μπαρδ, τεμπαρδ, μπαρδιλί (εκ του Αλβανικού “bardh” (μπαρδ) που σημαίνει λευκό), όταν ήθελαν να προσδιορίσουν τον τύπο ναρκωτικής ουσίας, δηλαδή κάνναβη ή κοκαΐνη.

Όταν τα μέλη ήθελαν να μιλήσουν για χρηματικά ποσά, χρησιμοποιούσαν τις λέξεις “χαρτιά”, ενώ τις περισσότερες φορές τα ανέφεραν ως “λεκ” που είναι το επίσημο νόμισμα συναλλαγών της Αλβανίας.

Εκτιμάται από τις Αρχές ότι τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αυτή την ορολογία διότι και τόσο οι ίδιοι όσο και ο κύριος όγκος των ναρκωτικών που διοχέτευαν στην Αττική κατάγονται – προέρχονταν από την Αλβανία. Επίσης, θεωρούσαν πιθανό πως σε περίπτωση που κάποιο από τα τηλέφωνα της οργάνωσης εμπλακεί σε έρευνα των ελληνικών διωκτικών Αρχών, θα τύγχανε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης, εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς στην συναλλαγματική αξία των αλβανικών λεκ σε σχέση με το ευρώ.

Τα ραντεβού με τους πελάτες και οι κωδικές ονομασίες τους

-“Ανδριόπουλος”: Η υπεραγορά κρεάτων στη Λ. Κηφισού 112 στο Περιστέρι. (το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση)

-“Γέφυρα στη Λένορμαν”: Είτε η γέφυρα της οδού Κωνσταντινουπόλεως, είτε η γέφυρα της Λ. Κηφισού που καταλήγουν στην Λένορμαν.

-“Λόφος” ή “φολό”: Ολόφος Ιππίου Κολωνού.

-“Στενό δίπλα στα coffee island”: Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται επί της οδού Λένορμαν 253. (το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση)

-“Μάστορας δίπλα στα αρχαία”: Ως αρχαία νοείται ο χώρος με αρχαία, εντός ή πέριξ του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος.

-“Αι Γιώργης”: Ο Ιερός Ναός επί της οδού Πλάτωνος 51 στον Κολωνό.

-“Περσέως και Αριστοβούλου”: Πρόκειται για σημείο στο κέντρο της Αθήνας.

-“Σίμο”: Πρόκειται για ψητοπωλείο επί της οδού Συρράκου 19 στον Κολωνό. (το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση)

-“Προσκόποι”: Πρόκειται για μη ενεργά γραφεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων επί της οδού Γαστούνης 10 στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Οι φωτογραφίες και τα πλήρη στοιχεία των 7 συλληφθέντων

1. (επ) HODOLLARI (ον) RANDO του Gezim και της Lumturi, γεννηθέντα στις 4-3-1991 στην Αλβανία ή “Rando” ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης

2. (επ) ZENE (ον) SPARTAK του Yzedin και της Luiza Leka, γεννηθέντα στις 14-11-1987 στην Αλβανία ή “Σπάρτακος” ή “Σπα”

3. (επ) HABIBAJ (ον) FATJON του Remzi και της Sanie, γεννηθέντα στις 11-7-1985 στην Αλβανία ή “γίγαντας” ή “καράφλας” ή “Δημήτρης”

4. (επ) NIKOLLI (ον) DEVIS του Vasil και της Victoria ή Vera, γεννηθέντα στις 26-9-1994 στην Αλβανία ή “ντακού” ή “τάκου” ή “τάκος” ή “κοντός” ή “χοντρός”

5. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ-ΔΡΟΓΓΙΤΗ Κυριάκο-Παναγιώτη του Διονυσίου και της Κυριακής, γεννηθέντα στις 15-8-1990 στο Μαρούσι ή “κούλης”

6. ΑΡΒΑΝΙΤΗ Γεώργιο του Αναστασίου και της Αθανασίας, γεννηθέντα στις 14-11-1992 στην Αθήνα ή “τζωρτζ”

7. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Τριανταφυλλιά του Μωυσή και της Μαρίας, γεννηθείσα στις 12-1-1996 στον Πειραιά

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5912274 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μπαταγκιώνης

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner