Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή 150 αστυνομικών έβγαλε σπείρα που διέπραξε περισσότερες από 500 κλοπές οχημάτων στην Αττική (φωτογραφίες)

Πολυμελής σπείρα που διέπραξε, σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότερες από 500 κλοπές οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τα οποία διέθετε προς πώληση, είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά, εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση, με τη συμμετοχή 150 αστυνομικών, σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη, 12 άτομα, ηλικίας από 21 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και τα 3 αρχηγικά μέλη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας, της ψευδορκίας, της απάτης για τις ασφάλειες, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα ναρκωτικά και τα όπλα. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 8 μέλη της οργάνωσης, που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας, της ψευδορκίας και της απάτης για τις ασφάλειες.

dohigdhj'io9

Καθοδηγητικό ρόλο είχαν οι τρεις από τους συλληφθέντες, ηλικίας 28, 29 και 32 ετών, που, αν και άεργοι, έκαναν πολυτελή ζωή.

Παράλληλα, ένας 41χρονος διαχειριζόταν συνεργείο αυτοκινήτων σε περιοχή της Αττικής, όπου κατέληγαν στην πλειοψηφία τους τα κλεμμένα οχήματα, με σκοπό τη μετέπειτα προώθησή τους στην αγορά. Σημειώνεται ότι η επωνυμία του συνεργείου παρέπεμπε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο εταιρείας και έτσι δεν κινούσε υποψίες.

dohigdhj'io8

Δύο από τους συλληφθέντες, 35 και 39 ετών, με ειδικό λογισμικό, χορηγούσαν κωδικούς κοπής, με τη χρήση των οποίων ήταν δυνατή η κατασκευή κλειδιών, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίξουν οχήματα συγκεκριμένης εταιρείας, χωρίς να τα παραβιάσουν. Ταυτόχρονα, τροποποιούσαν ηλεκτρονικούς εγκεφάλους των κλεμμένων οχημάτων. Επίσης, ο 39χρονος, μεταξύ άλλων, μείωνε την ένδειξη των χιλιομέτρων του κοντέρ σε οχήματα που ήταν προς πώληση, αυξάνοντας έτσι την αξία τους και εξαπατούσε τους αγοραστές.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ακόμη, ότι κάποια μέλη της οργάνωσης προέβαιναν συστηματικά σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης. Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης σε οικίες, χώρους αποθήκευσης και καταστήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 20 κλεμμένα αυτοκίνητα και 4 κλεμμένες μηχανές, 20 κινητήρες αυτοκινήτων, πάνω από 150 «εγκέφαλοι» οχημάτων, συστήματα παράκαμψης «immobilizer» με ενσωματωμένο σύστημα εγγραφής κλειδιών (με την αξία τους στη «μαύρη» αγορά να εκτιμάται σε 200.000 ευρώ), 12 φορητοί υπολογιστές με ειδικό λογισμικό για παράκαμψη «immobilizer» και εκ νέου ενεργοποίησης λογισμικού του εγκεφάλου του αυτοκινήτου, πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων παραβίασης κλειδαριών οχημάτων, 5 κιλά κάνναβης και 142 γραμμάρια κοκαΐνης, 29.000 ευρώ, καθώς και πιστόλι και φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτική ανάκριση.

dohigdhj'io1

dohigdhj'io2

dohigdhj'io3

dohigdhj'io4

dohigdhj'io5

dohigdhj'io6

dohigdhj'io7

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner