Φυτεία “μαμούθ” με 745 χασισόδενδρα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες)

Ενας 65χρονος στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης συνελήφθη με την κατηγορία ότι διατηρούσε χασισοφυτεία σε παραποτάμια αγροτική έκταση. Αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την παράνομη δράση του και τον συνέλαβαν την ώρα που φρόντιζε την… παραγωγή του.

Από το σημείο εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 745 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους από 2 έως 3,5 μέτρα, καθώς επίσης ποσότητα κάνναβης βάρους 35 κιλών.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε -επιπλέον- ότι σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, στην ίδια περιοχή, καλλιεργούσε άλλα 45 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ενώ σε αποθήκη και στο σπίτι του κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης περίπου 51 κιλών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης, με την οποία οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών, για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, ένας 65χρονος ημεδαπός, που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, σε παραποτάμια αγροτική έκταση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε ο 65χρονος και συνελήφθη, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 745 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 35 κιλών.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίσθηκαν ακόμη 45 δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε αποθήκη εντός του παραπάνω αγροκτήματος αλλά και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 50,8 κιλών.

Συνολικά , κατασχέθηκαν 790 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 έως 3,5 μέτρων, κάνναβη βάρους 85 κιλών και 800 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner