Το μαρτύριο της 33χρονης Βουλγάρας “σκλάβας του σεξ” στη Θεσσαλονίκη – Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη των σωματεμπόρων της

-Στην υπόθεση εμπλέκονται ως δράστες έξι ομοεθνείς της εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις

-Εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση της λόγω οικονομικών δυσκολιών την εξανάγκαζαν με τη χρήση βίας να εκδίδεται έναντι χρηματικής αμοιβής

Η συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης σωματεμπορίας σε βάρος 33χρονης υπηκόου Βουλγαρίας.

Συνελήφθησαν τρεις ομοεθνείς της ηλικίας 30, 32 και 32 ετών (ένας άντρας – δύο γυναίκες), σε βάρος των οποίων, καθώς και τριών ακόμα υπηκόων Βουλγαρίας σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματεμπορία από κοινού.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ομοεθνής της 33χρονης χρησιμοποιώντας απατηλά μέσα και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η ίδια, της υποσχέθηκε εύρεση εργασίας και την μετέφερε αρχικά σε πόλη της Βουλγαρίας όπου διέμενε με τη σύζυγό του, εξαναγκάζοντάς την να διαμείνει για περίπου μία εβδομάδα στην οικία τους.

Ακολούθως τη μετέφεραν στην πόλη της Σόφιας όπου την «πούλησαν» έναντι χρηματικού ποσού στην 32χρονη συλληφθείσα και σ’ έναν ακόμη συνεργό τους. Στη συνέχεια, η παθούσα μεταφέρθηκε διαδοχικά σε δύο διαμερίσματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ δύο εκ των συλληφθέντων και συγκεκριμένα ο 30χρονος άντρας και η 32χρονη γυναίκα την κατακρατούσαν και την εξανάγκαζαν με χρήση και απειλή χρήσης βίας να εκδίδεται στο δρόμο έναντι διαφόρων αμοιβών σε διερχόμενους πελάτες, εκμεταλλευόμενοι τη γενετήσια ελευθερία της και προσποριζόμενοι οικονομικά οφέλη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ στην παθούσα έγιναν γνωστές οι σχετικές διατάξεις περί παροχής προστασίας σε θύματα εμπορίας ανθρώπων και σωματεμπορίας.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner