Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές στον Καρδαμά Ηλείας

Διακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονταν σε κλοπές, που διέπραξαν στον Καρδαμά και στο Γεράκι Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών ηλικίας 23, 26, 27 και 30 ετών, τα πλήρη στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο πλαίσιο της συστηματικής αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι δράστες ενεργώντας από κοινού και με διαφορετικές συνθέσεις ανά περίπτωση, είχαν διαπράξει συνολικά, επτά κλοπές σε οικίες, από τον Αύγουστο του έτους 2016 μέχρι και φέτος τον Ιανουάριο, στον Καρδαμά και στο Γεράκι Ηλείας.

Ειδικότερα, οι δράστες είτε διερρήγνυαν με αιχμηρά αντικείμενα τις οικίες των παθόντων, είτε εισέρχονταν σε αυτές από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, αφαιρώντας στη συνέχεια χρήματα και κοσμήματα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την εγκληματική δράση τους ξεπερνά το ποσό των (4.000) ευρώ.

Για την ταυτοποίηση των δραστών, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν ειδικές ανακριτικές μεθόδους, καθώς και στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τις εξερευνήσεις των τόπων των περιστατικών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner