26 συλλήψεις σε ένα 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν συνολικά (26) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

  • (6) άτομα για περιπτώσεις ληστειών.
  • (4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, βραδινές ώρες χθες (28-03-2017), 41χρονο ημεδαπό διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δέμα κάνναβης συνολικού βάρους (75) γραμμαρίων.

  • (4) άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Μεταξύ αυτών και 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών για ληστεία. Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση σύλληψης 53χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (6) ετών για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση, της απιστίας κατά συναυτουργία και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της πλαστογραφίας.

  • (2) άτομα για κλοπή κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για δύο ημεδαπές, ηλικίας 21 και 24 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες (28-03-2017) από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι νωρίτερα αφαίρεσαν προϊόντα από δύο εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

  • (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων συνέλαβαν, απογευματινές ώρες χθες (28-03-2017), δύο ημεδαπούς ηλικίας 58 και 72 ετών, διότι σε όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα μηχανήματα και εργαλεία με τα οποία προέβαιναν σε λαθρανασκαφές καθώς και ένα χάλκινο αγαλματίδιο ύψους (19) εκατοστών, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

  • (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα . Κατασχέθηκαν (690) λαθραία πακέτα τσιγάρα και (45) συσκευασίες καπνού που δεν διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
  • (6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
  • (1) άτομο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν (5) πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες , με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner