Τρεις συλλήψεις για σορεία αδικημάτων από 18χρονους στην Κόρινθο

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δώδεκα (12) περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας, δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής , καθώς και δύο (2) περιπτώσεις εκβίασης και εμπρησμού, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (7.3.2017) σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Βέλου-Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) 18χρονοι και ένας (1) 23χρονος, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εκβίαση, εμπρησμό και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, που περιλαμβάνει και ακόμη τρεις (3) ημεδαπούς, δύο (2) 23χρονους και έναν (1) 18χρονο, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας:

 • Την 1.1.2017 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν ηλεκτρική συσκευή.
 • Την 2.1.2017 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
 • Την 2.1.2017 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, προσέγγισαν ημεδαπή και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν τη τσάντα της, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
 • Την 2.1.2017 το βράδυ, στο Βέλο Κορινθίας, μπήκαν σε κατάστημα και με την απειλή κυνηγετικού όπλου, ακινητοποίησαν ημεδαπή υπάλληλο και αφαίρεσαν τη τσάντα της, καθώς και χρήματα.
 • Την 9.1.2017 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
 • Την 20.1.2017 το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, προσέγγισαν ηλικιωμένο ημεδαπό και με τη χρήση σωματικής βίας, τον ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κινητό τηλέφωνο, καθώς και τα κλειδιά επιβατηγού οχήματος, με το οποίο στη συνέχεια διέφυγαν.
 • Την 21.1.2017 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
 • Την 21.1.2017 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
 • Την 22.1.2017 το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, προσέγγισαν δύο (2) ημεδαπές και με τη χρήση σωματικής βίας, τις ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε χρήματα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
 • Την 22.1.2017 το βράδυ, στο Βέλο Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κόσμημα και κινητό τηλέφωνο.
 • Την 27.1.2017 το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, προσέγγισαν ηλικιωμένο ημεδαπό και με τη χρήση σωματικής βίας, τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν χρήματα και τα κλειδιά οχήματός του, με το οποίο διέφυγαν, ενώ στη συνέχεια, επικοινώνησαν με τον ανωτέρω παθόντα και του απαίτησαν, με εκβιαστικό τρόπο, να τους παραδώσει χρηματικό ποσό, προκειμένου να του επιστρέψουν το όχημα που του είχαν αφαιρέσει.
 • Την 28.1.2017 το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, προσέγγισαν ημεδαπή και με τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα.

Όπως επιπλέον προέκυψε, οι ανωτέρω, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.12.2016 έως και την 26.1.2017, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά:

 • τέσσερις (4) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες,
 • δύο (2) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής σε καταστήματα,
 • έντεκα (11) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπής οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και πυρκαγιά σε ένα (1) από τα παραπάνω οχήματα που είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτό.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -7.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ το σύνολο των παραπάνω αφαιρεθέντων οχημάτων, βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

υπάρχουν...

banner