Συνελήφθη 38χρονος για απάτη με τη χρήση πλαστών τραπεζικών αποδείξεων

27/01/2017 16:04

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 24-1-2017 στον σταθμό των ΚΤΕΛ Λιοσίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 38χρονος ημεδαπός για απάτες με το πρόσχημα αγοραπωλησίας κινητών τηλεφώνων για τα οποία είχε αναρτηθεί ηλεκτρονική αγγελία.

Συγκατηγορούμενος του ανωτέρω είναι άγνωστος συνεργός του, χρήστης σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και της απόπειρας απάτης καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στις 24-1-2017 μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων πολίτης προκειμένου να καταγγείλει ότι την 22-1-2017 επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά άγνωστο άτομο, προκειμένου να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά κινητού τηλέφωνου το οποίο είχε αναρτήσει σε ηλεκτρονική αγγελία.

Στη συνέχεια, αφότου συμφωνήθηκε το χρηματικό ποσό της αγοραπωλησίας και ο τρόπος αποστολής του, ο 38χρονος του απέστειλε πλαστό αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης. Ακολούθως, ο δράστης και κατά την διάρκεια παραλαβής του δέματος, αστυνομικοί του Τμήματος Περιουσικακών Δικαιωμάτων τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) μαχαίρι και τρία (3) κινητά τηλέφωνα εκ των οποίων το ένα προέρχεται απο αντίστοιχη απάτη.

Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε ότι ο 38χρονος, εξαπάτησε στις 20-1-2017 με την ίδια μεθοδολογία και άλλο άτομο στην περιοχή του Ψυχικού.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ΑΘηνών