Συνάντηση εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας με διπλωματικούς εκπροσώπους του Αφγανιστάν

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθες (25-01-2017) το πρωί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, συνάντηση εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας με διπλωματικούς εκπροσώπους του Αφγανιστάν.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Αναπληρωτής Διευθυντή της Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Καραίσκος, ο διπλωματικός σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Αλεξόπουλος Γεώργιος και ο κ. Καραιτίδης Νικόλαος, σύμβουλος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Από την πλευρά του Αφγανιστάν συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Mirwais Samadi, στέλεχος του Υφυπουργείου Εξωτερικών, Abdul Qadier Nur, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ghulam Murtaza Rasooli και ο Πρέσβης του Αφγανιστάν στη Σόφια, Ahmad Sidiq Dlir.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και των Διπλωματικών Αρχών της χώρας του Αφγανιστάν καθώς και ενημέρωσης για τη κατάσταση των προσφύγων-μεταναστών πολιτών Αφγανιστάν που βρίσκονται στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν απόψεις – προτάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία οι δύο πλευρές αναμένεται να αξιοποιήσουν με σκοπό την βέλτιστη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν τη διαμονή των πολιτών Αφγανιστάν στην Ελλάδα και των διαδικασιών επιστροφής των παράτυπων μεταναστών.
Τέλος, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών και αναδείχτηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση της συνεργασίας.