Αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας – Διασώστες του ΕΚΑΒ έσωσαν από βέβαιο θανατο καρδιοπαθή (βίντεο)

Έδω, μέσα από το Policenews, έχουμε κάνει πολλές φορές αφιερώματα στους διασώστες του ΕΚΑΒ και ιδίως στις Μοτοσυκλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης που σώζουν κυριολεκτικά ζωές καθημερινά. Ένα τέτοιο γεγονός καταγράφηκε την προχθές Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, όταν η απογευματινή βάρδια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης έλαβε σήμα γύρω στις 5μ.μ. για άντρα εν οδώ με σοβαρό έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Διαβάστε το πλήρες δελτίο τύπου του ΕΚΑΒ αλλά δείτε και τις υπερπροσπάθειες των διασωστών σε βίντεο ντοκουμέντο, που επί 45 λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον άτυχο καρδιοπαθή. Και τα κατάφεραν. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, με τους μισθούς “πείνας”, μαζί με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού, του Λιμενικού και του Στρατού, είναι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας. Οι φύλακες “Άγγελοί” μας.

“Άνδρας 75 ετών, στις 17:00 περίπου, με καρδιοχειρουργικό ιστορικό λιποθύμησε και έπαθε ανακοπή σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Η μοτοσυκλέτα του ΕΚΑΒ έφτασε σε 2 λεπτά! Το ασθενοφόρο με τους εξειδικευμένους διασώστες σε 4 λεπτά! και η Κινητή Ιατρική Μονάδα με εξειδικευμένους διασώστες και ιατρό του ΕΚΑΒ σε 7 λεπτά! Μετά από 45 λεπτά συνεχόμενης ΚΑΡΠΑ και 5 απινιδώσεις ανατάχθηκε η καρδιακή αλλά και η αναπνευστική λειτουργία του 75χρονου όπου και διακομίσθηκε στο εφημερεύων Νοσοκομείο και παραδόθηκε ζωντανός στα ΤΕΠ.”