Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερωτική ημερίδα στο 13ο Γυμνάσιο Αθηνών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες (24 Ιανουαρίου 2017), από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στο 13ο Γυμνάσιο Αθηνών.
Τη διάλεξη παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου ώστε να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ανέπτυξαν θεματολογίες που αφορούσαν:
Στην αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
Στα αδικήματα και τους τρόπους που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
Στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στη πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Υπενθυμίζεται ότι η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων -καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.