Αυτοί είναι οι 7 Αλβανοί νεοσύλλεκτοι που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό (φωτογραφία)

Εξαγριωμένοι Απόστρατοι Αξιωματικοί, άμεση αντίδραση του ΓΕΣ και τεράστιες αντιδράσεις στου Έλληνες πολίτες έχει προκαλέσει η εμετική φωτογραφία που κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας 7 Αλβανούς νεοσύλλεκτους φαντάρους στον ελληνικό στρατό να σχηματίζουν το σύμβολο του εθνικισμού της Αλβανίας.

Άμεσα αντέδρασε το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην οποία εμφανίζονταν στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του «αλβανικού αετού», ταυτοποιώντας τους συγκεκριμένους έφεδρους (κατατάχθηκαν στην τελευταία ΕΣΣΟ στο Μεσολόγγι), ενώ αναγγέλθηκε η έναρξη έρευνας για το συμβάν, που αφορά τόσο τους ίδιους όσο και για τους διοικητές τους

Σε ανακοίνωση του ΓΕΣ τονίζεται:

«1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».