ΕΛ.ΑΣ. για Εβρο: Δεν εντοπίστηκε ανθρώπινη παρουσία – Ενημερώθηκε η Τουρκία

«Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία» σημειώνεται από το αρχηγείο

«Δεν εντοπίστηκε ανθρώπινη παρουσία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου.

«Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί το αρχηγείο, «εν συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας.

Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».