Έπιασαν επ’ αυτοφώρο πορτοφολάδες στους Στύλους Ολυμπίου Διός

Στα χέρια αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που περιπολούσαν στους αρχαιολογικούς χώρους στο πλαίσιο ειδικής δράσης για την αποτροπή κλοπών και άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος τουριστών, έπεσαν δύο αλλοδαποί πορτοφολάδες, προχθές στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, την ώρα που φέρονται ότι έκλεβαν το πορτοφόλι τουρίστα.

Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι εντοπίσθηκαν απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο να προσεγγίζουν ομάδα τουριστών και να αφαιρούν από την τσάντα πλάτης του ενός από αυτούς το πορτοφόλι. Άμεσα οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το αφαιρεθέν πορτοφόλι με πλήρες το περιεχόμενο του (170 ευρώ και προσωπικά έγγραφα των παθόντων), 2 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό μικροποσό.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ