Ηράκλειο: Από αγροτικές εργασίες 70χρονου ξεκίνησε η φωτιά στον Βιάννο – 40 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Φωτιά: Ένας άνδρας 70 ετών που πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες ταυτοποιήθηκε ως ο υπαίτιος της πυρκαγιάς στον Άγιο Βασίλειο Βιάννου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η ενημέρωση της πυροσβεστικής για τα μέτωπα

Μια ακόμα πυρκαγιά από αμέλεια ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/08) στον Άγιο Βασίλειο του δήμου Βιάννου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Cretalive, ένας 70χρονος άνδρας που πραγματοποιούσε εργασίες στο χωράφι του, έχει ταυτοποιηθεί ως ο υπαίτιος της πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική ενημέρωσε πως το μέτωπο έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα. Ενώ, στην αεροπυρόσβεση συμμετέχουν 2 Ε/Π.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, από τις 18:00 της Παρασκευής (12/8), ως τις 18:00 του Σαββάτου (13/8) εκδηλώθηκαν 40 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.