KATΑΓΓΕΛΙΑ: Αστυνομικά Τμήματα στην Ν/Α Αττική δεν έχουν σκοπούς και οι συνδικαλιστές πετάνε λουλούδια στον Πλούταρχο

Αλιεύσαμε από τον διαδικτυακό ιστότοπο bloko.gr, καταγγελία αναγνώστη, ο οποίος αποκαλύπτει το αλαλούμ που επικρατεί σε πολλά Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής, με τις ελλείψεις προσωπικού οι οποίες καθιστούν αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών.
Την ίδια ώρα, αντί οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να πιέζουν τόσο τη Φυσική όσο και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, για να δωθεί επιτέλους λύση σε όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα, γλεντάει στα μπουζούκια ακούγοντας… Πλούταρχο.
Οι πολίτες πάντως, βλέποντας όλες αυτές τις εικόνες, δικαίως αισθάνονται απογοητευμένοι, χάνοντας πλέον οποιοδήποτε αίσθημα ασφάλειας έχουν απέναντι στην Αστυνομία! Διαβάστε τι γράφει, διαπιστώνει και καταγγέλλει.

Αγαπητό bloko,
Μεσω της ιστοσελίδας σας, θα ηθελα να αναρτηθουν και να επισημανθουν οχι μονο τα παραπονα και οι καθημερινες πιεσεις που δεχομαι μονο εγω αλλα ενα μεγαλο ποσοστο των συναδελφων και των Αστυνομικων Τμηματων της Δ.Α.Ν / Α.Α.

Συγκεκριμενα τα πιο απομακρυσμενα Τμηματα της Διευθυνσης οπως η Αναβυσσος, το Λαυριο, η Κερατεα, τα Καλυβια, το Μαρκοπουλο και το Κορωπι, αναγκαζονται να λειτουργουν καποιες βαρδιες της ημερας, εαν οχι ολη την ημερα σε ορισμενες περιπτωσεις χωρις σκοπους καταστηματων παρα μονο με τον Αξιωματικο Υπηρεσιας.

Κατα τον τροπο αυτο, τιθετε σε αμεσο κινδυνο ο Αξιωματικος Υπηρεσιας καθως επισης η ευρυθμη λειτουργια της Υπηρεσιας μιας και αφου δεν υπαρχει εξωτερικη φρουρηση, εισερχεται στο Τμημα οποιοσδηποτε ανεξελεγκτα. Ταυτοχρονα, Υπηρεσιες οπως η φυλαξη του Κεντρου Μετεγκαταστασης Μεταναστων Λαυριου και η φυλαξη του Σκοπευτηριου Μαρκοπουλου βαση των σχετικων διαταγων της οποιες οποιοσδηποτε μπορει να αναζητησει στο Pol, ενω προβλεπουν να εκτελουνται με ενα (1) R / T οχημα και δυο (2) αστυνομικους, εκτελουνται στην πραξη μονο απο εναν αστυνομικο, με προφορικες εντολες της Διευθυνσης προς τους εκαστοτε Διοικητες και προφανως με τις αντιστοιχες πιεσεις που ισως δεχονται.

Αποτελεσμα αυτου για αλλη μια φορα, να τιθεται σε κινδυνο η σωματικη ακεραιοτητα των αστυνομικων και οτι αλλο αυτο συνεπαγεται. Εχει παρατηρηθει δε, το φαινομενο μη ανακριτικοι υπαλληλοι να εκτελουν καθηκοντα Αξ / Υπ. λογω αυξημενων υπηρεσιακων αναγκων καθως επισης και Αξ / Υπ. να μεταβαινουν σε σηματα του Κεντρου της Αμεσης Δρασης κατοπιν εντολων του ΚΑΔ και σε συνεννοηση με την Διευθυνση, μιας και το οχημα της Α.Δ. για την περιοχη μπορει να απασχολειται αλλου, και δεν υπαρχουν περιπολιες απο τα οικεια Τμηματα.

Αμεση συνεπεια, η ανεπαρκης εως και ανυπαρκτη αστυνομευση των περιοχων των Μεσογειων και η δικαιη αγανακτηση και ο φοβος των πολιτων που δεν αισθανονται ασφαλεια μεσα στο ιδιο τους το σπιτι. Οσον αφορα τις ημερησιες αναπαυσεις και τις αδειες, συμφωνα με οσα προετεθησαν, καθισταται σαφες οτι ειναι ανυπαρκτα η δινονται με το σταγονομετρο και ολα αυτα στον παραλογισμο μιας Αστυνομιας που επιλεγει να διαθετει τους Αστνομικους σε μακρινες Υπηρεσιες και ενισχυσεις οπως στα Εφετεια Αθηνων και Πειραια και αλλες παρεμφερεις.

Την ιδια ωρα, ο μισθος του Αστυνομικου, δεχεται συνεχεις μειωσεις στην καταβολη νυχτερινων και πενθημερων και με το νομοσχεδιο για τα ειδικα μισθολογια να βρισκεται προ των πυλων.

Θετω λοιπον σε σας και σε καθε αναγνωστη το ερωτημα :
Ποσο ακομα θα αντεξει το φιλοτιμο? Γιατι και κατω απο τις στολες, υπάρχει καρδιά και όχι μητρώα και νούμερα…