Φωτιά στο Λασίθι: Η ομολογία του κατηγορούμενου για εμπρησμό – Διαφορές με τον ιδιοκτήτη καφενείου

Φωτιά στο Βραχάσι Λασιθίου: Ο λόγος που ο 25χρονος ιδιοκτήτης καφενείου έβαλε φωτιά κάτω από την πλατεία του χωριού

Στο χωριό Βραχάσι Αγίου Νικολάου Λασιθίου, όπου ξέσπασε πυρκαγιά κάτω από την πλατεία του χωριού και κατασβέστηκε με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός με τη διαδικασία αυτόφωρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η ομολογία του 25χρονου ιδιοκτήτη καφενείου σόκαρε τους άνδρες της ασφάλειας. Ο φερόμενος ως δράστης ομολόγησε στην κατάθεσή του πως εκείνος ήταν ο υπεύθυνος για τον εμπρησμό στη μεγάλη φωτιά στο Βραχάσι, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη γλέντι με πολύ κόσμο στην πλατεία του χωριού.

Πληροφορίες από την Πυροσβεστική κάνουν λόγο για προσωπικές διαφορές του με ιδιοκτήτη διπλανού καφενείου κι επειδή εκείνο το βράδυ ο δεύτερος είχε πολύ κόσμο και ζωντανή μουσική, φέρεται να έβαλε φωτιά σε θάμνους, καλαμιές και σκουπίδια σε χορτολιβαδική έκταση στην πλαγιά, ώστε να διαλύσει το γλέντι.

Ο κόσμος αμέσως αντιλήφθηκε την πυρκαγιά και εγκατέλειψε την πλατεία του χωριού και έτσι δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Στην άμεση εκκένωση της περιοχής συνέβαλε το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα ήταν σωστά παρκαρισμένα και δεν έκλεινε την έξοδο κάποιο εξ αυτών.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επίσης μετέβησαν άμεσα στο χωριό με 12 οχήματα, 35 πυροσβέστες και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε το επόμενο πρωί. Στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Ο απολογισμός της πυρκαγιάς ωστόσο ήταν να καούν 2 στρέμματα δασικής έκτασης και 3 στρέμματα έκταση με καλαμιές. Οι κάτοικοι στο χωριό Βραχάσι από τη μία μετρούν τις πληγές τους και από την άλλη χαίρονται που γλίτωσαν τα χειρότερα.