Επεισοδιακή καταδίωξη αυτοκινήτου φορτωμένου με 9 κιλά χασίς

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικήε εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση οργάνωση που μετέφερε, αποθήκευε και διακινούσε κάνναβη. Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, εκ των οποίων οι τρεις είναι Έλληνες, ηλικίας 26, 29 και 70 ετών και οι δύο Αλβανοί, 36 και 42 ετών.

Ο 26χρονος και ο 29χρονος εντοπίστηκαν στην περιοχή της Βουλιαγμένης να επιβαίνουν σε ΙΧ. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο, τα δύο άτομα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πάνω σε δύο σταθμευμένα οχήματα. Τελικά, ακινητοποιήθηκαν και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα κιλά και 50 γραμμάρια κάνναβης.

Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν στην περιοχή του Αλίμου ο 36χρονος και ο 42χρονος, οι οποίοι νωρίτερα είχαν προμηθεύσει τους προαναφερόμενους με την ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στο αυτοκίνητό τους. Ακολούθησε έρευνα σε εξοχική κατοικία στη Γαλάζια Ακτή Αττικής, η οποία χρησιμοποιείτο ως αποθηκευτικός χώρος της οργάνωσης. Στην κατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 59 κιλά και 110 γραμμάρια κάνναβης. Στο σημείο συνελήφθη και ο 70χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη της αποθήκης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αντίστασης, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Παράλληλα, από τις έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 68.197,3 γραμμαρίων, 2.040 ευρώ, ένα ΙΧ αυτοκίνητο, μία ζυγαριά ακριβείας και 17 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.