«Νιγηριανή απάτη» με ανύπαρκτες κληρώσεις είχαν στήσει Ρουμάνοι

Το ποσό των 15.000 ευρώ κατάφεραν να αποκομίσουν τρεις αλλοδαποί που υπόσχονταν στα θύματά τους χρηματικά έπαθλα από…
ανύπαρκτες κληρώσεις. Στη διερεύνηση της υπόθεσης οδήγησε η καταγγελία ελληνικής τράπεζας, σύμφωνα με την οποία ιδιώτες δέχονταν ηλεκτρονικά μηνύματα που ανέφεραν ότι ήταν τυχεροί σε κλήρωση και κέρδιζαν χρηματικό ποσό.

Οπως διαπιστώθηκε, οι δράστες της συγκεκριμένης «νιγηριανής απάτης», όπως αποκαλούνται αυτού του είδους οι υποθέσεις, έστελναν μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των θυμάτων, με το οποίο τους πληροφορούσαν ότι έχουν κερδίσει, αλλά για να παραλάβουν το χρηματικό ποσό θα έπρεπε να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση, η οποία, όπως ανέφεραν ψευδώς, ανήκει σε υπάλληλο της τράπεζας.

Στη συνέχεια, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με όσους «τσιμπούσαν» το δόλωμα και τους έπειθαν να αποστείλουν διάφορα χρηματικά ποσά μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων για τα υποτιθέμενα διαχειριστικά έξοδα. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 15.000 ευρώ.

Η απάτη αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε προκαταρκτική έρευνα. Από αυτήν εντοπίστηκε το domain name των δραστών, η ονομασία του οποίου έμοιαζε με αυτή του τραπεζικού ιδρύματος. Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα από τους αστυνομικούς, από την οποία αποκαλύφθηκαν οι δύο Ρουμάνοι που έστησαν την κομπίνα. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία.