Φωτιές: 89 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – Νεότερη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα σε Μάνδρα και Δαδιά

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στη Νέα Ζωή Μάνδρας σε αγροτοδασική έκταση

Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης (26/07) πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό συνολικά 89 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας.

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στη Νέα Ζωή Μάνδρας σε αγροτοδασική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Νέου Πόντου και Νέας Ζωής του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας να εκκενώσουν την περιοχή τους, λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Νέο Πόντο και Νέα Ζωή εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με 3 ΕΜΟΔΕ και 2 ΜΕΤΠΕ. Οι δυνάμεις ενισχύονται με ένα επιπλέον Erickson και ένα ΑΒ214. Συνολικά στη Μάνδρα επιχειρούν 2 CL215, 2 Erickson, ένα ΑΒ214 και ακολουθεί και ένα CL415.

Η φωτιά δεν είναι κοντά σε οικισμό και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται σπίτια.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Χαϊδάρι

Νωρίτερα άμεσα οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κουνέλια, στο Χαϊδάρι, κοντά σε σπίτια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις -2 CL215 που ήταν σε εναέρια περιπολία και 2 Erickson από Τατόι και Ελευσίνα.

Φωτιά Δαδιά

Στο νοτιοδυτικό τμήμα συνεχίζουν να επικεντρώνονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς της Δαδιάς.

Η πυρκαγιά πέρασε το δρόμο που οδηγούσε στο πυροφυλάκειο της Λευκίμης (νότια προς τα δυτικά).

Για αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε αποστολή απομάκρυνσης κοντά στο πυροφυλάκειο και όλοι είναι ασφαλείς.

Στήνεται γραμμή άμυνας στην άσφαλτο που οδηγεί στις κεραίες της ΕΡΤ, για να κρατηθεί η φωτιά και να μην μπει στη ζώνη Α1. Είναι επιτόπου υλοτόμοι με το Δασαρχείο που δουλεύουν και μηχανήματα που απομακρύνουν.

Στην περιοχή επιχειρούν 2 Erickson, 2 AB 214, ένα ,Mi8. Άλλα τόσα ανεφοδιάζονται και θα ακολουθήσουν.

Επίσης πετάει ένα συντονιστικό αεροσκάφοςΒΚ117 σε κάθε κύμα.

Προφυλακιστέος ο 58χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό στα Άγναντα Ηλείας

Την ίδια ώρα, στη φυλακή οδηγείται μετά την πεντάωρη απολογία του στον Ανακριτή για το κακούργημα του εμπρησμού δάσους ο 58χρονος από τα Άγναντα Πηνείας που συνελήφθη πριν από λίγες μέρες ως υπαίτιος της καταστροφικής πυρκαγιάς, εξαιτίας της οποίας κινδύνεψαν ζωές, ενώ κάηκαν πολλά στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης, αναφέρει το Patrisnews.com.

Θυμίζουμε ότι ο προφυλακισθείς, αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δάσους με τις επιβαρυντικές περιστάσεις ότι προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και καταστροφή σε μεγάλη δασική και αγροτική έκταση.

Ο 58χρονος, το Σάββατο υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με εμπρησμό.