Σπάτα: Πώς ο έλικας σκότωσε τον Βρετανό – Η τραγωδία της οικογένειας που ακολουθούσε

Πώς έγινε το φριχτό δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα – Διαμελίστηκε νεαρός Βρετανός τουρίστας από τον έλικα

Φριχτό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Δευτέρας (25/7) στα Σπάτα ένας Βρετανός τουρίστας, ο οποίος είχε μισθώσει ελικόπτερο για τις μετακινήσεις του από την Αττική σε κοσμοπολίτικα νησιά και πίσω. Το ελικόπτερο, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο ωστόσο ο νεαρός πέρασε πίσω από το ελικόπτερο και διαμελίστηκε από τον έλικα.

Μάλιστα, σε δεύτερο ελικόπτερο βρίσκονταν οι γονείς του άτυχου νεαρού. Ο σοκαρισμένος πιλότος του ελικοπτέρου έσπευσε να ειδοποιήσει τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο. Ο πιλότος του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του νεαρού, ζήτησε αμέσως να απογειωθεί και πάλι για να μη δουν οι γονείς του παιδιού όσα είχαν συμβεί.

«Ο πιλότος είδε τι συνέβη και αποφάσισε να μην δουν οι γονείς τον γιο τους έτσι. Ήταν φριχτό», είπε μια πηγή στη Sun. «Πέταξε σε ένα άλλο ελικοδρόμιο στην Αθήνα». «Μιλάμε για μια τραγωδία, μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, μια τραγωδία που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί», είπε μια αστυνομική πηγή στη βρετανική ιστοσελίδα.

Στο σημείο μετέβη άμεσα πλήρωμα του ΕΚΑΒ, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του νεαρού. Σημειώνεται ότι λίγη ώρα αργότερα σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του πιλότου.