Φωτιά στη Μυτιλήνη: Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Βρίσα

Φωτιά στη Μυτιλήνη: Με απόφαση Δημάρχου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά και ο οικισμός των Βρίσας

Δεύτερη μέρα μάχης με τις φλόγες στη Μυτιλήνη για πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους της περιοχής με την κύρια προσπάθεια να εστιάζεται στο να μην ξεφύγει η φωτιά πέραν του δρόμου, μεταξύ Βρίσας και Βατερών.

Με απόφαση Δημάρχου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά και ο οικισμός των Βρίσας.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 81 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρου, 20 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στη Μυτιλήνη. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα.

Το Σάββατο, δραματικές ήταν οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο στα Βατερά, όπου κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές σπίτια και επιχειρήσεις. Ένα δεύτερο μέτωπο κινήθηκε από την περιοχή της Βρίσας, όπου ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό, στην περιοχή των Βασιλικών. Τέλος, ένα τρίτο μεγάλο μέτωπο κινήθηκε μέσα από δασώδη πυκνή και δυσπρόσιτη περιοχή προς τον οικισμό Σταυρό, χωρίς όμως να απειληθούν σπίτια.

Συνολικά εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή των Βατερών με σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην παραλία και περικυκλωμένοι από τη φωτιά. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ μία από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι Ένοπλες Δυνάμεις άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες κατοικημένες περιοχές.