Δήμαρχος Πεντέλης: «Η φωτιά δεν ξεκίνησε με φυσικό τρόπο»

Φωτιά Πεντέλη: Η δήμαρχος της περιοχής, Δήμητρα Κεχαγιά άφησε υπόννοιες για εμπρηστική ενέργεια

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στην Πεντέλη.

Η κ. Κεχαγιά επεσήμανε πως η φωτιά στην Πεντέλη έχει σβήσει, ενώ τόνισε πως η φωτιά που ξέσπασε, δεν δύναται να προήλθε με φυσικό τρόπο.

«Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, υπάρχουν όμως, αρκετές πιθανότητες αναζωπύρωσης στον ορεινό όγκο μας, από εκεί που πέρασε η φωτιά δηλαδή, από το απόγευμα και έπειτα, και εκεί επιχειρούν τα οχήματά μας. Βλέπω ένα καμένο τοπίο, η καμένη έκταση δεν είναι πολύ μεγάλή, αλλά είναι μία εικόνα που δεν μπορούμε να την δεχθούμε. Οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, ωστόσο τώρα μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους. Καλούν να επιστρέψουν και τους ενημερώνει και η αστυνομία», ανέφερε αρχικά.

Για τα πιθανά αίτια η κ. Κεχαγιά άφησε αιχμές για εμπρηστική ενέργεια.

«Είναι δευτερεύον αυτή τη στιγμή να δούμε εμείς από πού προήλθε η φωτιά, είναι δουλειά των αρμόδιων αρχών. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από τα διοικητικά μας όρια ήταν στο Ντράφι, ανέβηκε και πέρασε σε εμάς και πέρασε ξανά στο Ντράφι. Ήταν σε σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο φυσικό τρόπο. Οι αρχές θα κάνουν την έρευνα και θα δοθεί φως αφού ηρεμήσουν τα πράγματα», κατέληξε.