Τεράστιες οι επιτυχίες της Ασφάλειας παρά την αφαίμαξή της για φρούρηση στόχων

Δυστυχώς, το συντριπτικό ποσοστό των υπηρετούντων αστυνομικών στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής απασχολείται τα τελευταία χρόνια σε καθήκοντα αλλότρια του αντικειμένου της ειδικής Υπηρεσίας που υπηρετούν, προκειμένου να διεκπεραιώνονται τα πάγια και έκτακτα μέτρα φρούρησης στόχων, τα οποία διαρκώς αυξάνονται ! Τούτο έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν επί μακρό χρονικό διάστημα ανοιχτές οι εκκρεμότητες με τις δικαστικές αρχές, ενώ σοβαρές σημαντικές αστυνομικές υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών δεν δύνανται να εξιχνιαστούν, αφού δεν επαρκούν οι αστυνομικοί για τις αναγκαίες έρευνες, παρακολουθήσεις κ.λ.π.

   Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν εδώ και πολλά χρόνια οι Ηγεσίες να μην αντιλαμβάνονται την ιδιαιτερότητα του ρόλου των Υπηρεσιών της Δημόσιας Ασφάλειας στην καταπολέμηση της καλπάζουσας βαριάς εγκληματικότητας που απειλεί το κοινωνικό σύνολο. Παρά την υπάρχουσα κατάσταση, οι εργαζόμενοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε πλείστες περιπτώσεις εκπληρώνουν την αποστολή τους στο έπακρο, αγόγγυστα και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους, προκειμένου να αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες ασφαλείς.

   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας/Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, για τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τριών ατόμων για απόπειρα πολλαπλής ανθρωποκτονίας και επικίνδυνων σωματικών βλαβών στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, αφού συνέλλεξαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πειστήρια, οδηγώντας τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Ανάλογα πλήγματα στην εγκληματικότητα επιφέρουν διαρκώς όλα τα τμήματα της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., καθώς και οι λοιπές Υποδιευθύνσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τα Τμήματα Ασφαλείας, μηδεμιάς Υπηρεσίας εξαιρουμένης.  

  Απαιτούμε από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αποδεσμεύσει τις Υπηρεσίες της Ασφάλειας από τις εκατοντάδες φυλάξεις κάθε λογής στόχων που έχουν απομυζήσει τους αστυνομικούς της, ώστε να επιστρέψουν επιτέλους στην πραγματική τους αποστολή που είναι η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος