Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στη Μενεμένη

Θεσσαλονίκη: Ο 40χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος του συνελήφθησαν μετά την επίθεση

Πατέρας και γιος είναι οι δύο που συνελήφθησαν για την επίθεση σε αστυνομικούς οι οποίοι κλήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διερευνήσουν περιστατικό διατάραξης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr πρόκειται για έναν 40χρονο και έναν 21χρονο οι οποίοι είναι Αλβανοί της φυλής Ρομά και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η επίθεση έγινε όταν περιπολικό μετέβη στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης όπου είχε στηθεί γλέντι με τα δύο άτομα να επιτίθενται στους αστυνομικούς προκαλώντας φθορές στο περιπολικό – έσπασαν το παρμπρίζ – στο οποίο πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Δύο αστυνομικοί που δέχτηκαν επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά και μετέβησαν στο 424 ΓΣ Νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook το περιστατικό κάνοντας λόγο για “ατιμωρησία που έχει φτάσει στο κόκκινο”.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Τσαϊρίδης:

«Σε μια χώρα που η ατιμωρησία έχει βαρέσει κόκκινο όλα πλέον είναι αναμενόμενα.

Συγχαρητήρια στις αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν άμεσα για συνδρομή των συναδέλφων και συνέλαβαν τους δράστες.

Περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους μας.

Όσο η αστυνομία θα συλλαμβάνει τους δράστες και την επόμενη μέρα θα κυκλοφορούν ελεύθεροι ( με αποκλειστική ευθύνη όλων αυτών που ψηφίζουν δήθεν αυστηροποίηση ποινών, αφήνοντας ορθάνοιχτα τα παραθυράκια ατιμωρησίας) και όσο εγκληματικά στοιχεία που οδηγούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα εξελίσσονται αντί να σωφρονίζονται η εγκληματικότητα θα είναι στα κόκκινα σε μόνιμη βάση».

(function(window, document, undefined)
var script_tag = document.createElement(‘script’);
script_tag.src = ‘https://ad.mox.tv/mox/mwayss_invocation.min.js?pzoneid=7855&height=405&width=720&tld=tromaktiko.gr&ctype=div’;
var container = document.querySelectorAll(‘[data-id=_mwayss-d6dc6e51879161a1b47ac963402fe07a]’)[0];
container.setAttribute(‘id’, (container.getAttribute(‘data-id’)+(new Date()).getTime()));
container.removeAttribute(‘data-id’);
container.parentNode.insertBefore(script_tag, container);
)(window, document);