Τραγωδία στο Μέτσοβο: Δεν πρόλαβαν να τραβήξουν τον 16χρονο οι φίλοι του – Θρήνος σε όλη την περιοχή

Ο δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας, μίλησε για τον θάνατο του 16χρονου στη λίμνη πηγών Αώου. «Το παιδί πήγε να πιάσει μια μπάλα, δυστυχώς πρόκειται για τραγωδία», ανέφερε μεταξύ άλλων

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο δήμος Μετσόβου και το χωριό Χρυσοβίτσα, από όπου καταγόταν ο 16χρονος μαθητής ο οποίος έχασε τη ζωή του στη λίμνη πηγών Αώου την Κυριακή (26/6). Ο νεαρός μαθητής μαζί με φίλους του ήταν από το πρωί στην περιοχή, διασκέδαζαν και έπαιζαν, όμως, η πτώση μιας μπάλας στο νερό αποδείχθηκε μοιραία. Ο 16χρονος προσπάθησε να την πιάσει αλλά τα φερτά υλικά της λίμνης τον εγκλώβισαν, οι φίλοι του δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν και η τραγωδία δεν άργησε να συμβεί…

Ο κ. Κωνσταντίνος Τζαφέας, δήμαρχος Μετσόβου, μίλησε για το θλιβερό συμβάν όντας εμφανώς επηρεασμένος και ο ίδιος από το τραγικό περιστατικό. «Υπάρχει μια τεχνητή λίμνη, των πηγών του Αώου, στο σημείο αυτό. Βρίσκεται στα 1.550 μέτρα υψόμετρο. Τα παιδιά ήταν εκεί από το πρωί, έπαιζαν μπάλα», είπε αρχικά ο κ. Τζαφέας.

«Ήταν μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν και διασκέδαζαν. Από ότι έχουμε μάθει, έπεσε η μπάλα στη λίμνη και πήγε το παιδί να την πιάσει. Η λίμνη αυτή έχει φερτά υλικά, χώματα κλπ. και αυτό έκανε το παιδί πιθανόν να γλιστρήσει και να πέσει μέσα. Πήγε ένα άλλο παιδί να τον πιάσει, δεν πρόλαβαν οι φίλοι του να τον τραβήξουν έξω. Δυστυχώς, δυστυχώς, είναι μια τραγωδία», πρόσθεσε.

Οι φίλοι του παιδιού άμεσα έσπευσαν να ζητήσουν βοήθεια, με δυνάμεις της πυροσβεστικής και της 5ης ΕΜΑΚ να φτάνουν στο σημείο. Οι προσπάθειες για να σωθεί το παιδί, δυστυχώς, δεν απέδωσαν καρπούς καθώς λίγη ώρα πριν τις 19:00 ο 16χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τον βυθό της λίμνης.

Όπως είναι φυσικό, στην περιοχή επικρατεί παγωμάρα, θλίψη και βαρύ πένθος. Ειδικότερα για την οικογένεια του άτυχου 16χρονου, αλλά και για τους φίλους του που έζησαν την απόλυτη τραγωδία μπροστά στα μάτια τους.