Κρήτη: Σκάφη του λιμενικού, δύτες και drone σε αναζήτηση της 80χρονης τουρίστριας

Κρήτη: Μια τουρίστρια που βρισκόταν για διακοπές σε ξενοδοχείο του Κουτσουναρίου Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας αγνοείται από το βράδυ της Κυριακής

Συναγερμός σήμανε στις Αστυνομικές Αρχές της Ιεράπετρας έπειτα από την δήλωση εξαφάνισης μίας 80χρονης γυναίκας από την Αυστρία. Τα ίχνη της γυναίκας εξαφανίστηκαν το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουνίου. Η αγνοούμενη βρισκόταν για διακοπές σε ξενοδοχείο του Κουτσουναρίου Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας.

Ο λιμενάρχης Ιεράπετρας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γιάννης Παπαδάκης, είπε στο neakriti.gr, ότι: «Η 80χρονη είχε μεταβεί για μπάνιο με το σύζυγό της στην μεγάλη παραλία του Αγίου Ιωάννη, κάτω από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν το απόγευμα της Κυριακής. Γύρω στις 3.00 μ.μ. κολυμπούσαν μαζί και όταν εκείνος γύρισε στην ξαπλώστρα του, αφήνοντας τη σύζυγο του που είχε προβλήματα προσανατολισμού λόγω γεροντικής άνοιας, να κολυμπά μόνη της, τον πήρε ο ύπνος κάτω από την ομπρέλα του».

Συνέχισε λέγοντας: «Ο σύζυγος της αγνοούμενης ξύπνησε μετά τις 3:30 και διαπίστωσε ότι η σύζυγος του δεν φαινόταν ούτε στη θάλασσα ούτε στην ξαπλώστρα της. Γύρισε αργότερα στο δωμάτιο τους αλλά δεν τη βρήκε ούτε εκεί και κατά τις 6.00 το απόγευμα ο ίδιος δήλωσε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου την εξαφάνιση της. Από το ξενοδοχείο δηλώθηκε η εξαφάνισή της στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας στις 8:50 το βράδυ και αμέσως μετά κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές για να ξεκινήσουν την επιχείρηση αναζήτησης μαζί με τους εθελοντές».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Neakriti.gr, στις νυχτερινές έρευνες από τη θάλασσα και από τη στεριά, συμμετείχαν άντρες και γυναίκες του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας με πλωτό σκάφος και με υπηρεσιακά αυτοκίνητα από τις ακτές, ενώ συνέδραμαν στις έρευνες οι εθελοντικές ομάδες διάσωσης του Ε.Ε.Σ. και της ΕΔΙΚ.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκε από το πρωί της Δευτέρας σε όλη την ακτογραμμή, ανοικτά στη θάλασσα αλλά και στη στεριά.

Τέλος, ο κ. Γιάννης Παπαδάκης τόνισε ότι: «Στη θάλασσα, από το πρωί της Δευτέρας συνέχισε να ερευνά το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, το πλωτό ΠΛΣ 148 του λιμεναρχείου Σητείας και τέσσερις δύτες από την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης του κ. Κουλουγουσίδη. Στη στεριά, ερευνούν τα περιπολικά αυτοκίνητα του λιμεναρχείου και οι εθελοντικές ομάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ΕΔΙΚ, σκανάροντας και από αέρος την περιοχή με drone. Παράλληλα, στις έρευνες, έχει σχεδιαστεί να επιχειρήσει τις απογευματινές ώρες ξανά ομάδα από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του περιφερειακού τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ, που θα επιχειρήσουν και πάλι με πτήση drone, να χτενίσουν περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί πολύ καλά. Το πρωί είχαμε και άλλη ερευνητική συνδρομή από αέρος με πτήση κατά μήκος της ακτογραμμής από ένα ελικόπτερο Agusta Bell. Οι έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί η 80χρονη να μη βρίσκεται στη θάλασσα αλλά σε κάποιο απίθανο σημείο στη στεριά».